Jezte všechno, často a hlavně nehladovte! Jinak nezhubnete

  • Jezte všechno, často a hlavně nehladovte! Jinak nezhubnete
    5. října  2017 
     06:00

    Mnoho lidí stále žije v představách, že krásnou štíhlou postavu si vybudují hladověním! To nejen neplatí, ale ještě se vám pak každé sousto uloží hezky v bocích! Správná cesta k dokonalé postavě je naopak jíst každé tři hodiny velice pestrou stravu!

  • Snídaně

    ...
    Autor: iStock

    Nemusíte mít od partnera na nočním stolku připravená čerstvá vejce, abyste se najedla. Důležité je snídani nevynechávat! Mnoho lidí dohání snídani sušenkou a hrnkem kávy, což je to nejhorší, co po ránu můžete udělat. Snídaně by měla být zaměřena především na dostatečné množství vlákniny, kterou najdete v ovoci nebo zelenině, v celozrnném pečivu nebo cereáliích. A vyhýbat se nemusíte ani tukům, které může obsahovat polotučný nebo plnotučný tvaroh nebo vejce. Pokud na snídani po ránu nejste zvyklá, začněte jen s lehkou malou porcí ovoce nebo cereálií.

  • Před cvičením

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Bez zdravého pohybu bohužel hezkou postavu nevypracujeme, a proto by se i lehká rozcvička po ránu měla stát každodenním rituálem. Pokud jste zvyklá cvičit hned po ránu, měla byste tomu přizpůsobit i jídlo. Tělo potřebuje získat energii na takový výkon. Pokud nejste úplně ranní ptáček a ráno většinou hodně spěcháte, postačí miska ovoce, jogurt nebo čerstvá ovocná šťáva.

  • Po cvičení

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud se tréninku po ránu nějakou tu chvilku věnujete, vaše tělo bude pravděpodobně pociťovat chvilkovou únavu. I v tento moment je ideální doba na ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo nebo kvalitní cereálie. Podstatné ale je dopřát mu i dávku proteinů, které najdeme v jogurtu, tvarohu, šunce nebo vejci. Nezapomínejte na dodržování pitného režimu. Na rčení „hlad je převlečená žízeň“ se skrývá kapka pravdy!

  • Svačina

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Ano, asi jste už slyšela, že svačina je důležitá pro zdravý redukční jídelníček. Tak proč se ji stále vyhýbáte? Připravit si svačinu do práce přitom zabere jen pár minut. Většinou se totiž v ledničce vždy něco najde. A pokud jste si skutečně večer nestihla nic připravit, nesahejte v obchodě po plněných bagetách. Kupte si banán, hroznové víno, krabičku rajčátek, nesolené ořechy, jogurtové mléko nebo kukuřičné krekry. Cokoliv, co se vám bude za pracovním stolem dobře jíst, a přitom dietně zaženete hlad.

  • Oběd

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jídlo v odpoledních hodinách byste měla zaměřit převážně na konzumaci zdravých tuků. Ty najdeme především v rybím mase, ořeších, olivovém oleji, semínkách nebo v avokádu. Vyhněte se těm nezdravým tukům, které zbytečně zvyšují hladinu cholesterolu. Nevyhýbejte se ani přílohám, zdravé sacharidy v nich obsažené vám zaručí dostatek energie po zbytek pracovního dne. Dopřejte si proto v klidu celozrnné těstoviny, hrubozrnnou rýži, celozrnné pečivo, ovoce a zeleninu.

    Co si můžete dopřát k obědu?

    Video se připravuje ...
    Vím, co jím aneb co si dát k obědu, abyste zhubli? • VIDEO: Vím, co jím

  • Odpoledne

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Odpolední svačina by se možná měla odehrávat ještě před nakupováním. Pokud totiž hladová vejdete do obchodu, nakoupíte všechno, co vás zrovna přiláká svou vůní. Měla byste také zkusit opustit ten supermarket, který máte pod barákem, a zkusit nakoupit v jiném obchodě se zdravými potravinami. Zaručeně objevíte nové suroviny, které jste ještě nevyzkoušela. Váš jídelníček by měl být co nejpestřejší, aby se vaše jídlo nestalo stereotypní činností bez nových zážitků.

  • Večeře

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud máte v noci hlad, znamená to, že jste vynechala nějaké jídlo během dne. Po celodenním jezení by tělo mělo být příjemně nasycené, a proto nám k večeři postačí jen lehký zeleninový salát, drobná porce jídla od oběda nebo jen malá miska ořechů, kterou můžeme uzobávat u večerního sledování televize zcela bez výčitek.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji