Tahle žena je v 6. měsíci, ale má naprosto ploché břicho. Je to normální?

Sarah Stage
Foto: Instagram
Sdílej na facebooku
20. července  2017 
 06:00

Modelka Sarah Stage je podruhé těhotná a rodit bude za necelé tři měsíce. Její fotografie, které uveřejňuje na sociálních sítích, vyvolávají doslova poprask. Není na nich totiž vůbec poznat, že by nějaké dítě čekala. Je to normální, nebo není? A vůbec – je to dobrý příklad pro ostatní těhotné ženy? Co myslíte vy?

Jistě mě teď nejméně polovina z vás nařkne z toho, že jí závidím. Ok, přiznávám bez mučení: tak trochu jí závidím. Nemá vůbec žádné těhotenské břicho, ani jednu strii, celulitidu, a až porodí, vyleze z porodnice stejně štíhlá, jako byla předtím. Ovšem závidím jí opravdu?

GALERIE: Podívejte se na těhotnou s úplně plochým břichem

Když si vzpomenu na svá tři těhotenství, pamatuji se především na tu úžasnou hrdost na to, že mám v břiše děti. Že jsou mou součástí, že jsou tam uvnitř a že to všichni kolem můžou vidět! Ano, byla jsem na své břicho pyšná. Ano, věděla jsem, že po porodu budu muset asi hodně makat, abych se zbavila aspoň několika přebytečných kilogramů, ale co. Stálo to za to. Navíc má těhotenství byla riziková, nesměla jsem nic, ani cvičit, ani věšet prádlo, jen ležet a čekat, jak to dopadne.

Modelka Sarah Stage z USA je momentálně podruhé těhotná. Je známá svou láskou k cvičení a už během prvního těhotenství vypadala skvěle. Bříško však přece jen nějaké měla. Dnes nemá vidět žádné – její břicho je vyrýsované a z fleku by mohla jít předvádět plavky na přehlídkové molo. Na Instagramu a na svých webových stránkách neustále ukazuje ostatním, že cvičit má smysl. A že je její snaha vypadat úžasně i během těhotenství velmi inspirující, o tom svědčí dva miliony lidí, kteří její profil sledují. Sarah totiž tvrdí, že žena nemusí automaticky přibrat desítky kilogramů, ale že i v těhotenství si může udržet co nejlepší postavu. Za vším stojí strava a cvičení, kterému se věnuje každý den.

Její denní cvičební rutina se skládá z russian twist, sklapovaček, dřepů a různých výpadů. Přestože ji spousta ostatních žen obdivuje, je taky spousta těch, kteří ji obviňují, že ubližuje svému nenarozenému dítěti. Ona se ale brání, že dítě je naprosto v pořádku. Lékař i její fitness trenér ji ujistili, že může i nadále cvičit, ale že má poslouchat své tělo. 

Ovšem i ona na svém profilu přece jen poznamenává: „Můj doktor mi dovolil, abych v cvičení pokračovala i během těhotenství. Ale nejsme všichni stejní, takže vy se nejprve poraďte s tím vaším lékařem.“ To si myslíme i my. Každé ženské tělo je jiné, a ne každé si může tohle dovolit. Dělejte tedy během těhotenství hlavně to, co považujete za správné vy, a taky to, co vám vaše tělo dovolí (a doktor). Mimochodem – co si myslíte o Sarah a jejím těle? Líbí se vám?

 

Jak zhubnout po porodu? Podívejte se na naše video: Tohle radí výživový poradce Petr Havlíček:

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku