10 činností, při kterých se matky denně nadřou víc než v posilovně

  • 10 činností, při kterých se matky denně nadřou víc než v posilovně
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    19. června  2017 
     06:00

    Máte pocit viny, že jako matka s malým dítětem nevěnujete tolik času na cvičení jako předtím? Nemusíte vůbec ničeho litovat! Běhání kolem dětí a péče o domácnost někdy vydá za několikahodinový pobyt v posilovně nebo kdekoliv jinde, kam jste předtím chodila trápit svoje tělo. Následujících deset činností určitě děláte, neříkejte, že ne!

  • Baletní figura barre

    Autor: iStock

    Jde o zásadní, většinou zahajovací část hodiny baletu, kdy se cvičí jednotlivé prvky u tyče. Nikdo není lepší baletkou než matky. Tančí na špičkách z dětského pokoje do kuchyně, když dítě usne, aby ho náhodou nevzbudily, nebo se přidržují zdi a jiných pevných míst, aby zabránily katastrofě v podobě rozlitého džusu. Matky jsou doslova a do písmene ideální baletky!

     

    Jak vypadá všední den matek? Takhle! Podívejte se na naše VIDEO:

     

  • Posilování pasu

    Autor: iStock

    Proč vyhazovat peníze za populární vysoký pás Spanx, který stáhne vaše faldy na břiše a zabrání tomu, aby se tukové polštářky otřásaly po celém bytě? Stačí, když zvedáte svoje dítě stokrát za den během chůze a sehnete se, a máte vystaráno. Ano, i takhle se dají posilovat vaše břišní svaly. Tip od nás: Dejte si dítě na záda a dělejte dřepy, k posilování přidáte i posilování se zátěží!

     

  • Nafukování dětského balónku

    Autor: iStock

    Jestli vaše dítě miluje balónky, pak moc dobře víte, že nafouknutí chvíli trvá a že při něm musíte dobře dýchat a dělat přestávky. Dýchání skoro jako u jógy, nemyslíte?

  • Šikmé výpady a výkopy nohama

    Autor: iStock

    Nemusíte chodit do fitka, abyste trénovala tyhle skvělé cviky na posílení zadní strany nohou a taky břišních svalů. Stačí, když sedíte na záchodě a slyšíte, jak se k vám blíží vaše dítě, pak rychlostí blesku uděláte šikmý výkop, kterým zavřete dveře – a nemusíte se ani postavit.

     

    Proč se s malým dítětem nedá nic stihnout? Řekne vám to naše VIDEO:

     

  • Posilování tricepsů

    Autor: iStock

    Triceps je jediným svalem na zadní části paže a ve srovnání s bicepsem bývá dost často oslabený. Je nutné ho tedy posilovat a protahovat. Jak? Jednoduše tím, že natahujete ruce a překonáváte nějaký odpor – třeba s činkou. Matky nepotřebují činky, na posilování postačí pravidelné zvedání těžkého odpadkového koše a vysypání do kontejneru.

     

  • Posilování celých paží

    Autor: iStock

    No neříkejte, že to neděláte! Uchopení dálkového ovládání k televizi je doslova nutností, máte-li doma více dětí a některé z nich chcete aspoň na chvíli zabavit. Vzít ovladač do ruky a natáhnout ruku směrem k obrazovce – není to snad posilování?

  • Zvětšení bicepsů

    Autor: iStock

    Bicepsy se považují za znak síly, bohužel není snadné velkých bicepsů dosáhnout. Ovšem matky malých dětí to mají snadnější. Ve fitness centru vám budou strkat do ruky vzpěračskou činku, doma ji nepotřebujete. Stačí, když jezdíte s dítětem na nákupy autem a pak tyhle nákupy nakládáte, vykládáte a taháte dovnitř do bytu. A nejsou to jen nákupy, ale celá řada dalších dětských serepetiček od kočárku, dětské motorky po tříkolku. Ještě se bojíte, že vaše ruce budou vypadat jako rosol?

  • Cvičení s činkami

    Autor: iStock

    Bicepsy můžete posilovat ještě jiným způsobem. Ve fitku dostanete dvě činky, které držíte podél těla. Ohybem v lokti je pak zvedáte nahoru a pak je pomalu pokládáte do výchozí pozice. No, není to stejné, jako když zcela vyřízená po celodenním maratonu s dítětem zvedáte sklenku merlotu ze stolu směrem ke svým ústům? Je to stejné!

     

  • Jóga

    Autor: iStock

    Joginské cviky jsou někdy náročné, ale ve finále, kdo lépe dokáže zkrotit svoje tělo nejrůznějšími směry než matka, která se chce mermomocí dostat do nejvyšší poličky v komoře, kde si schovává tajné zásoby čokolády?

  • Běhání

    Autor: Shutterstock.com

    Nemusíte chodit do posilovny na běžecký pás nebo chodit na HEAT, kde budete simulovat vysokohorskou turistiku a běh. Jako matka jste v poklusu neustále! Běháte do školky, na nákup, ze školky do družiny, z kuchyně do dětského pokoje a obráceně. Děláte to každý den, tak ať vám nikdo nevyčítá, že jste líná a nic neděláte pro svoje tělo!

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku