7 vět, které by matky rády řekly otcům svých dětí

  • 7 vět, které by matky rády řekly otcům svých dětí
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    5. června  2017 
     15:30

    Otcové přistupují k dětem jinak než matky a zaplať pánbůh za to. Nechtějme je předělávat a nechtějme po nich, aby dělali všechno stejně jako my. Na druhou stranu – občas nás dokážou vytočit. Čím třeba? 

  • Není to jen moje dítě!

    Autor: profimedia

    Je super, když se otec dokáže od malinka starat o miminko stejně jako matka. Ale proč by to měl vydávat za nějakou zvláštní zásluhu? Je stejně její jako jeho, ne? "Mně můj muž vždycky neskutečně vytočí, když řekne: ne, přebal si ji," říká Klára, matka dvouleté holčičky, jejíž muž se půvabnou holčičkou rád pochlubí mezi ostatními, ale spoustu věcí nechává na její matce. 

  • Taky si z tebe neutahuju, když máš rýmičku

    otec, dcera
    otec, dcera
    Autor: Shutterstock.com

    "Můj muž nemá rád, když jsem náladová kvůli blížící se menstruaci. Chápu ho, občas jsem nesnesitelná. Ale že mě kvůli tomu bude shazovat před naší dcerou, z toho vidím rudě, i když zrovna PMS nemám," zuří i při pouhé vzpomínce Marika. Chápeme ji, protože její muž v ten moment začíná mluvit o ženské hysterii, z které by si dcera neměla brát příklad, a ještě se tomu směje. 

  • Tohle je i tvůj bordel, miláčku

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Můj muž občas navrhne, že vezme děti na celodenní výlet, abych si mohla doma uklidit. Abych si mohla uklidit. Ten jejich bordel, co?" přiznává, co na společném soužití s mužem a dětmi rozčiluje ji, tedy Karolínu z Brna. Říká, že jí to nakonec zase tak nevadí, že si během dne, kdy je sama doma, vyčistí hlavu a že nemusí za každou cenu šplhat někam do kopců, ale ráda by, aby rodina pochopila, že jinak by v té špíně zahynuli. 

  • Taky bych chtěla dělat jen věci, které mě baví

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tohle asi zná také spousta žen. Muži se svým dětem věnují, dokonce s nadšením, ale týká se to jen věcí, které baví i je. Takže celodenní výlet? Ano! Kino? Ano! Technické muzeum? Ano! Fotbálek v televizi nebo na louce? Ano! Napsat s dětmi domácí úkoly? "Miláčku, tobě to jde líp, ty na to máš více trpělivosti."

    Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

    Jak to malé princezně Charlotte a jejímu bratrovi slušelo na svatbě tety Pippy?

    Svatba Pippy Middleton byla velkolepá a jako družička na ní nechyběla ani malá princezna Charlotte, ve skupině dětí doprovázejících nevěstu a ženicha…celý článek

  • Neříkej mi, že jste nemohli uklidit ani ty kostky

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    "Když jsem doma s našimi tříletými dvojčaty, taky toho moc kolem nestihnu, ale alespoň uvařím a poklidím provozní binec, někdy stihnu i něco do práce. Když je s nimi můj muž, vypadá byt i po pouhých dvou hodinách jako po výbuchu. Jak to?"

  • Chci, abys jim to taky nedovolil!

    Rodina
    Rodina
    Autor: Shutterstock

    Zlaté pravidlo rodičovství zní, že rodiče by měli být ve výchově jednotní a že by si případné rozpory měli vyříkat, když u toho potomci nejsou. A že by neměl jeden okatě povolovat to, co druhý zakáže. "Jenže to náš tatínek ne, ten miluje, když může našim dětem povolit, co jsem jim já upřela, takže ve výsledku jsem zlá fúrie, která po nich celý den něco chce, kdežto on přijde z práce a je král."

  • Kluci taky můžou brečet, ne že ne!

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Danielin manžel je tvrďák. O sobě prohlašuje, že neplakal ani jako malý, protože chlapi ani kluci prostě nebrečí. A totéž chce i po jejich tříletém synovi. Svou ženu tím neskutečně točí – ani ona nechce mít z potomka uplakánka, ale proč by kluci nemohli občas brečet? 

    Od vařečky k neustálému rozvíjení: Jak se změnila výchova v Česku?

    Od vařečky k neustálému rozvíjení: Jak se změnila výchova v Česku?

    Ještě počátkem 90. let se tělesné tresty ve výchově dětí považovaly za vcelku normální, kdežto dneska se nad nimi čím dál více lidí pohoršuje. A je…celý článek

    Skutečné příběhy dětí: Tohle se stalo vinou rodičů. Nebo ne?

    Skutečné příběhy dětí: Tohle se stalo vinou rodičů. Nebo ne?

    Na Facebooku jsem narazila na příspěvek jedné matky, která se přiznala k tomu, že nedokáže občas dávat na své děti dostatečný pozor, a jim se tak může…celý článek

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku