Dvě kila za týden bez hladovění! Jen s pomocí vlastního metabolismu!

  • Dvě kila za týden bez hladovění! Jen s pomocí vlastního metabolismu!
    5. června  2017 
     06:00

    Potřebujete shodit kila a nastartovat spalování tuků? Cesta k cíli vede přes enzymy, které se starají o to, abyste spalovali tuky nebo cukry. Pokud máte nadváhu, pak máte dost možná příliš mnoho enzymů, které nesprávně spalují cukry, a málo enzymů, které rozpouštějí tuky. Změňte to s takzvanou enzymovou revolucí, neboli metabolic power, která naprosto změní vaše spalování. Jak na to?

  • Přepněte přepínač metabolismu

    Autor: Profimedia

    Podstatou je naučit vaše tělo intenzivně spalovat tuky tak, aby se neukládaly a nevytvářely tukové zásoby. Během čtyř týdnů si „vychováte“ ve svém těle enzymy, které tuky účinně spalují a které vám umožní, abyste hubli i bez hladovění. Jak říká dr. Ulrich Strunz, který pracuje jako gastroenterolog, docílíte toho tak, že nebudete jíst to, co brzdí enzymy spalující tuky. Sem patří rychle rozpustné sacharidy (chléb, těstoviny, sladkosti), které zastavují lipolýzu, neboli odbourávání tuků. A jak říká, hubnout můžete i na pohovce, aniž byste hnuli svalem. Jen díky tomu, že budete jíst správné potraviny.

     

  • Utáhněte kohoutek sacharidům

    Autor: Profimedia

    Zkuste si představit své tělo jako majitele dvou energetických nádrží. Jedna je na sacharidy, druhá na tuky. Když utáhnete kohoutek na sacharidy, přepnete své tělo na spalování tuků. Zdrojů sacharidů, jako jsou cukr, bramborový škrob a mouka, sníme podle dr. Strunze nespočetné množství. Ovšem pro mozek, který samozřejmě sacharidy potřebuje, jich najdete dostatek i v mléčných produktech, zelenině, mase a mléku. A samozřejmě i v ovoci. Jakmile jsou zásobárny sacharidů ve svalech a játrech plné, přebytečné množství se přetvoří v tuky – proč? Protože tuky jsou jedinou možností těla, jak uložit velké množství energie.

     

  • Probuďte spalující enzymy

    Autor: Profimedia

    Jak to udělat? Jednoduše! Hýbejte se 30, 60 a 90 minut během dne. Vypijte denně 3 litry vody (nesycené) nebo čaje. Vyhýbejte se slazeným nápojům a alkoholu. Denně snězte 1 až 3 kg čerstvé zeleniny a 1 až 2 porce ovoce. Zásobujte své tělo při každém jídle bílkovinami bez tuků (výjimkou jsou mořské ryby), tedy například rybami, drůbežím masem, vejci, mléčnými produkty nebo luštěninami. Nemáte-li čas, můžete si namíchat bílkovinový nápoj (nebo si ho koupit ve zdravé výživě). Denně dopřejte tělu 2 až 6 polévkových lžic rostlinného oleje (olivový, řepkový, lněný) a 20 až 40 g ořechů a semínek. Přílohové sacharidy (brambory, chléb, těstoviny, rýže) považujte za luxus. Vyhýbejte se hotovým produktům, a pokud to lze, jezte vše v syrovém stavu.

     

    Jaký rostlinný olej si vybrat? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    I mezi rostlinnými tuky si vybírejte, řepkový olej je nejlepší • VIDEO: Vím, co jím

     

  • Bez bílkovin nefunguje žádná dieta

    Autor: Profimedia

    Principem enzymové revoluce je změna na celý život. Pamatujte si, že když nabídnete tělu cukr, spálí právě cukry nejdříve. A když spaluje cukry, nepotřebuje k tomu tuky. Zabráníte tak na pár hodin jejich spalování. Nebudete tedy hubnout. A to se bude sčítat každý den, měsíc za měsícem. Pokud tedy chcete zhubnout, musíte omezit výrazně sacharidy (nebo se jich zřeknout). Ne, sacharidy nejsou fuj, ale berte je jako luxusní zboží, které fakt nepotřebujeme každý den v takovém množství. K hubnutí jsou zapotřebí hlavně bílkoviny, které vytvářejí svaly. Čím víc svalové hmoty, tím víc kalorií spálíte. Bílkoviny navíc sytí, zvyšují termogenezi (kalorie se „ztrácejí“ ve formě tepla přes pokožku) a chutnají dobře. Kromě toho produkují hormony štěstí, stimulují imunitní systém, podporují regeneraci a odvodňují.

     

  • Jde to i bez těstovin: Lososové lasagne

    3472422:gallery:true:true

    Budete potřebovat: 5 kapustových listů, sůl, 1 pórek, 200 g lososových filet ve třech tenkých plátcích, pepř, 1 polévkovou lžíci řepkového oleje, 100 ml instantního zeleninového vývaru, 2 polévkové lžíce jemně zakysané smetany, 30 g sýra gorgonzola

    Postup: Kapustu omyjte, hrubé části odřežte a kapustu blanšírujte v osolené vroucí vodě 3 minuty. Pomocí naběračky ji vyberte a zchlaďte. Pórek podélně rozpulte, nakrájejte ho na ½cm půlkolečka, omyjte a nechte řádně okapat. Lososa opláchněte studenou vodou, osušte ho a každou stranu okořeňte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte olej a poduste na něm lososa na 5 minut. Přidejte zeleninový vývar a zakysanou smetanu a ochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia. Ohnivzdornou formu vymastěte olejem, vyložte ji kapustovými listy a rozdělte na ně 1/3 ryby a ¼ pórku. Pak na ně položte 1 kapustový list a takto navrstvěte všechny přísady. Na poslední kapustový list rozdělte poslední čtvrtinu pórku. Gorgonzolu nakrájejte na malé kostky a rozdělte na lasagne. Nákyp pečte v troubě asi 20 minut, dokud se sýr nerozteče.

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji