Bratři vážili dohromady 372 kilo! Proč se jeden z nich cítil méněcenný?

Bratři Aleš s Davidem se mají rádi, ale celý život spolu soupeřili. Teď spolu i hubnou.
Foto: FTV Prima
27. března  2017 
 06:00

Oba žijí v Praze, oba si oblíbili americký fotbal, podnikají v obnovitelných zdrojích – a také jsou oba obézní. Mladší David (37) je dokonce nejtěžším účastníkem nové série i historie pořadu! Na začátku totiž vážil neuvěřitelných 222,5 kilogramu! Podaří se oběma zhubnout a změnit svůj život? Uvidíte v pořadu Jste to, co jíte už dnes ve 21.30 na Primě!

Aleš (43) s Davidem se mají rádi, i když je jejich vztah poněkud komplikovaný a neustále spolu soupeří. Ani jeden z nich neumí odpočívat, vypnout a relaxovat. Jediným požitkem, který měli, pro ně bylo jídlo. Bratři Hradečtí si ale uvědomují, že v tuhle chvíli se jejich boj s obezitou rovná boji o život.

 

Video se připravuje ...
Jak vypadala lednice Aleše z pořadu Jste to, co jíte? • VIDEO: FTV Prima
 

Starší Aleš je navíc diabetikem a denně užívá až 100 jednotek inzulinu, přesto si nedokáže odpustit jídelní prohřešky. Bohužel závažnost jeho zdravotního stavu mu moc nedochází, takže změna nebude jednoduchá. Jeho bratr David to má s jídlem jako na houpačce – buď jí málo, nebo pořád. Má ale osmiletou dceru, kvůli které chce svůj přístup ke stravování a životu změnit. „Nechci, aby vyrůstala bez otce,“ říká.

 

Odborník na výživu Petr Havlíček jim oběma připravil jídelníček na míru, pro Aleše navíc s ohledem na jeho cukrovku. Pokud jde o sport, Aleš dělá kustoda týmu Black Panters a David byl ještě před dvěma lety aktivním ligovým hráčem amerického fotbalu. Když skončil, ztloustnul. Kvůli váhové zátěži se sportováním těžce bojuje a nezvládá ani jednoduchá protahovací cvičení. Hanka Kynychová doporučila Davidovi fyzioterapii a hlavně chůzi, Aleš je na tom přece jen trochu lépe.

Video se připravuje ...
David (37) z pořadu Jste to, co jíte: Co mu poradila fitness trenérka Hanka Kynychová? • VIDEO: FTV Prima

Aleš a David se do hubnutí pustili s odhodláním. Staršímu Alešovi se s kily dařilo bojovat lépe, mladší David s pomalým váhovým úbytkem moc spokojený nebyl. I když má velkou oporu ve své přítelkyni Katce, propadal depresím a cítil se v porovnání s bratrem méněcenný. Proto si ho vzala do parády psycholožka Laura Janáčková, aby mu pomohla změnit stav mysli. Výsledek? Po čtyřech měsících váží David o sedm kilogramů méně, Aleš dokonce o deset a hlavně je na polovině původní dávky inzulinu.

Vše uvidíte už dnes ve 21.30 na Primě!

 

 

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji