Tohle dělejte každý den! Čtyři jednoduché maličkosti, díky kterým shodíte 5 kilo

  • Tohle dělejte každý den! Čtyři jednoduché maličkosti, díky kterým shodíte 5 kilo
    8. března  2017 
     06:00

    Chcete shodit pár kilo, ale nejste přívržencem složitých diet, počítání kalorií a detailních tréninkových plánů? Pak je tohle článek právě pro vás. Seznamte se se čtyřmi jednoduchými kroky, které vám pomohou zhubnout.

    Dělená strava, proteinová dieta, výživa podle krevních skupin. To jsou věci, které pro snížení váhy možná zabírají, ale jsou poměrně složité na naplánování a dodržení. Nabízíme čtyři rady, díky nimž snížíte svou váhu už za pár dnů.

  • Zamilujte se do hořké čokolády



    Autor: Shutterstock.com

    Udělejte si z hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa) svůj povolený hřích. Těšte se na něj celý den. Po obědě si dejte jeden až dva čtverečky a po večeři také. Neberte to jako dietní chybu, ale jako dovolené a plánované potěšení, které vám zabrání mlsat jiné a nezdravější věci. Čokoláda vám zlepší náladu, a navíc se nemusíte bát, pokud dodržíte povolené množství, že kila nepůjdou dolů.

  • Obklopte se zeleninou



    Autor: Shutterstock.com

    Ke každému jídlu během dne si dejte jednu až dvě porce čerstvé zeleniny. Porce by měla být velká asi jako tenisový míček. Zelenina je skvělá nejen kvůli tomu, že obsahuje mnoho vitaminů a minerálních látek, ale i kvůli tomu, že obsahuje vlákninu. Ta vám zajistí brzy pocit sytosti a ve výsledku toho sníte méně. Také pomaleji trávíte, takže máte za delší dobu hlad.

  • Pijte, pijte, pijte

    Video se připravuje ...
    Chcete zhubnout rychleji? Zvyšte příjem tekutin! • VIDEO: Igor Hellebrandt

    Jestliže nejste schopni začít den bez šálku kávy, zůstaňte u toho, ale pokuste se nesladit. Během dne už ale pijte jen vodu, případně neslazené čaje. Měli byste vypít zhruba dva a půl litru. Pokud máte chuť na něco trochu lepšího, ozvláštněte si vodu bylinkami – mátou nebo meduňkou. Vynikající jsou ve vodě také citron nebo nakrájená salátová okurka či zázvor.

    Úplně ale vynechte jakékoliv nápoje, které obsahují sladidla, a od šesti večer zapomeňte i na kofein nebo thein, které by mohly přispívat k nekvalitnímu spánku, který je pro hubnutí velmi důležitý. Ze stejného důvodu nepijte těsně před spaním, aby vás pak v noci nebudila potřeba jít na toaletu.

  • Zaveďte si svačinky



    Autor: Shutterstock.com

    Svačit mezi hlavními jídly byste měli ze dvou důvodů. Za prvé máte hlad a za druhé musíte udržet metabolismus v chodu. To přispěje ke stabilizaci hladiny cukru, inzulinu a dalších důležitých hodnot v krvi a zabrání to dalšímu přejídání během dne. Ke svačině přitom stačí hrst ořechů, jogurt, ovoce nebo salát. Vynechte chipsy, sušenky a tučné potraviny.

    S hubnutím vám pomůže také hlídání glykemického indexu u potravin, více čtěte na mojezdravi.cz

/
Autor: Kateřina Erbsová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji