Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Péťa, kterému pomohla biatlonistka Koukalová: Na návštěvě v Blesku!

Autor: ljš - 
4. března 2017
06:00

Dělá obří pokroky! Malý hrdina Péťa Kašpar, na jehož příběh na své svatbě loni upozornila biatlonistka Gabriela Koukalová, míří na dva měsíce do lázní, kde bude rehabilitovat. Předtím ale stihl návštěvu v redakci Blesku, který o jeho případu od počátku informuje.

Péťa je na vozíčku od tragické autonehody z předloňského října, při níž přišel o tatínka a on i maminka Monika se vážně zranili. S nepřízní osudu ale statečně bojuje a do Blesku přijel ukázat, co už všechno umí. "Vyžádal si na to košili, aby prý vypadal jako táta," smála se paní Kašparová po příjezdu.

Než jsme ale stihli Péťovi v redakci ukázat, jak se vyrábějí noviny, museli jsme si převzít dárečky, které vlastnoručně vyrobil. "Hrozně rád dělá radost a vždycky má největší strach, aby na někoho nezapomněl," vysvětlila maminka. V Blesku ale potěšil opravdu všechny už svojí návštěvou.

Během své návštěvy si prohléhl studio Blesk TV, zkušeně pózoval fotografovi a podíval se, jak vznikají novinové stránky. Na oplátku nám zkontroloval hasicí přístroje, protože je o něm známo, že je velký kamarád všech hasičů, a tudíž odborník. 

Pak už s maminkou vyrazili domů do Smečna. "Musíme zkontrolovat dělníky," prohlásili. Díky sbírce, kterou na své svatbě propagovali manželé Gábina a Petr Koukalovi, se totiž vybralo dost peněz na rekonstrukci domu, ve kterém chlapeček s maminkou bydlí. Péťa tak bude mít bezbariérové bydlení a staví se i výtah.

Navíc  během návštěvy prozradil, že jim do domácnosti po návratu z lázní přibude jeden člen. "Budeme mít pejska Bastíka!" řekl Blesku natěšeně. Právě i na speciálně vycvičeného asistenčního pejska přispělo mnoho lidí, kteří rodině pomáhájí. "Za veškerou pomoc moc děkujeme," vzkázala prostřednictvím Blesku paní Monika.

Zajímá vás, co je u Péti nového a jak mu můžete pomoci? Více informací najdete na jeho blogu ZDE››