Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ostrý jazyk rozladily nové pohádky: Princezny jsou na draka! Děti to nepochopí

/
  • Podle Jany Postlerové mohly být pohádky i princezny lepší.
    28. prosince 2016 ● 21:18

    Premiérové vánoční pohádky ČT Pravý rytíř, Slíbená princezna a Zázračný nos si nenechala ujít ani jazyková lektorka Jana Postlerová (73). Co říká na nové princezny?

  • 1.

    Lucie Černá (21) / Pravý rytíř – Isabela

    Lucie byla jako Isabela docela přirozená, ale není to princeznovský typ. Obecně ve všech pohádkách poslední dobou jsou princezny, ke kterým se vzhlížet nedá. Je škoda, že to dramaturgie posouvá někam jinam.

    Pohádka by podle mě měla mít silný a srozumitelný příběh, hlavně pro děti, kterým má ukázat, co je dobro a co je zlo. To, co se s pohádkami na Vánoce dělo, jsem nepochopila. Nebyly to pohádky.

  • 2.

    Marta Dancingerová (25) / Slíbená princezna – Čirá Radost

    Marta je absolventka DAMU, herecky velmi zajímavá, ale pro princeznu také nemá čistotu a patos v dobrém slova smyslu. Navíc jí v očích diváků uškodila nemožná paruka! Byla to spíš princezna kluk.

    Chápu, že to scénář a režie vyžadovaly, ale v tom je pro mě největší problém tohoto filmu. A bohužel to odnesla mladá talentovaná herečka. Kritika by se měla snést spíš na hlavu režiséra Ivana Pokorného, který ji do této role obsadil.

    Obsazením do role princezny byla zaskočená i sama Marta. „Nemyslím, že jsem zrovna princeznovský typ. Pan režisér si mě našel na škole... Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna – a rovnou Zlatovláska,“ řekla v rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN.

  • 3.

    Kristína Kanátová (24) / Kouzelný nos – Diana

    Tahle dívenka byla nejčistší, herecky i výrazově. Povedl se i její dabing, na rozdíl od jiných slovenských herců v tomto filmu. Také mě tahalo za ucho, že nadabováni byli jen někteří, zatímco jiným zůstal slovenský akcent.

    Fotogalerie
    41 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

bum-bec-bum: Hahaha ta bloncka vypadá. Děs běs.

(29. 12. 2016 18:18)

benson1: Tady se naplno ukazuje, že když neexistuje přímá zpětná vazba, jde to do průšvihu. Jde o to, že ČT dostala peníze díky platnému zákonu, takže si jich pramálo váží a autoři té slátaniny dostali taky peníze, protože splnili zadání. Že se to nelíbí těm, kdo to mají konzumovat a je jim z toho pěkně blivno, je prvním dvěma už jedno, protože oni mají už své jisté. A příští rok to bude stejné. ČT opět vybere peníze na základě zákona, nikoliv na základě toho, jestli odvedla dobrou práci a zase je dá někomu, kdo bude ochotný napsat dostatečně genderově (a možná už i transgenderově - jak vidno, český divák, sražený vagonem bramborového salátu, ustojí hodně) vyvážený scénář, na hereckých školách budou opět dorůstat hvězdičky, kterým se ten vagon pitvoření vyplatí, protože budou v televizi a dostanou zaplaceno. A tak to bude každý rok, protože ČT nedostává peníze podle výkonu, ale podle zákona.

(29. 12. 2016 10:24)

snehulak: Prostě o vánocích jsem měl smůlu. Sednu k televizi, pustím si krásnou reklamu a oni mi do toho střihnou naprostou srač*u a říkají jí pohádka Pravý rytíř. Na Boží hod sednu zas a zase, místo krásné reklamy na parfém, zase Přiblblý mix s názvem Slíbená princezna s Piráty z Karibiku. A aby toho nebylo málo, na Štěpána místo krásné reklamy na čistící prostředek ženská se Zázračným nosem, který sice zázračný není, ale šeredný dost. Díky, díky, naše milovaná Československá televize.

(28. 12. 2016 22:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy