Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češi utrácí miliardy za neřesti: Nejvíc platí za sex, drogy a alkohol

Autor: bog - 
12. prosince 2016
10:48

„Hříšné duše“ utrácejí v rámci šedé a černé ekonomiky miliardy a peněz. Podíl nelegálních odvětví v české ekonomice, především prostituce a obchodu s drogami, dosahuje 0,2 procenta českého HDP, tedy přibližně tolik jako celý textilní průmysl. Výše peněz investovaných Čechy převážně do sexu a návykových látek roste. Informují o tom Lidové noviny.

Mezi jednu z nejčastějších neřestí patří alkohol, za který Češi utratí až 618 korun měsíčně. Zhruba 640 tisíc lidí pije rizikově alkohol a hrozí jim závislost. Znamená to, že muži denně vypijí minimálně tři piva, tři sklenky tvrdého nebo šest decilitrů vína. Ženy pak vypijí nejméně dvě piva nebo dvě sklenky vína. Velká část z nich své problémy se závislostí nezvládá. Alkohol každoročně usmrtí mnohem více lidí než návykové látky.


Kromě alkoholu je v České republice velmi oblíbená prostituce. Tou se dnes živí kolem 13 tisíc žen. Až 6 miliard korun ročně činí celková produkce v sex byznysu, z toho více než půlku tvoří tuzemští zákazníci. Před rokem 2008 byl zájem o prostituci největší, od této doby ceny těchto služeb klesají.

Gram kokainu v Praze za 3 tisíce, stejně za půlhodinku s prostitutkou

Češi nejsou pozadu ani v žebříčku užívání drog, ba naopak. Je tu nejvíce mladých lidí ze všech evropských zemí, kteří kouří marihuanu nebo hašiš. Mládež ve věku 15-16 má zkušenost s konopím 42 procent. V konopných drogách se tak ročně protočí minimálně dvě miliardy korun.


Česko je největším producentem pervitinu v Evropě. Lidé také rádi užívají kokain, i přesto, že je jeho kvalita v Česku velmi nízká. Velkoobchodní čistota kokainu je kolem 60 procent, zatímco k uživateli se dostane pouze 35procentní. 



 

dandova ( 13. prosince 2016 11:51 )

"Až 618 korun za alkohol za měsíc" - to je snad spolek abstinentů nebo co.

djaba ( 12. prosince 2016 21:05 )

Češi utrácí miliardy za neřesti: Nejvíc platí za sex, drogy a alkohol - nejvíce ti z kolbenek ,ostraha i pošťáci a autobusáci .

salto ( 12. prosince 2016 10:57 )

Jasně, že se nejvíc utrácí za sex. 35 let manželství znamená 35x12=výplata manželce

Zobrazit celou diskusi