Moderní fotr píše o vztazích: Proč, proč ženy mluví jen v náznacích?

Oba autoři
Foto: Ikar
Sdílej na facebooku
11. listopadu  2016 
 08:00

Deníček moderního fotra má pokračování. Byť trochu nepřímé. Jeho autor Dominik Landsman se spolu se Zuzanou Hubeňákovou vrátil do doby, kdy se budoucí otec teprve seznamoval se svou ženou a rozhodl se s ní založit rodinu. V knížce Deníček moderního páru se střetává mužský a ženský úhel pohledu. Jak autorům šlo společné psaní a jak vidí vztahy mezi mužem a ženou? 

Věříte párům, které tvrdí, že se nikdy nehádají ani si nelezou na nervy?

D: Já věřím jenom té první části. Tedy, že existují páry, které se nikdy nehádají. To je třeba můj případ. My se s manželkou nikdy nehádáme. Já to totiž neumím. Neumím se hádat. Nevím, jak na to. Manželka to akceptovala a už se ani nesnaží tu hádku vyvolat. Pouze mi oznámí, kde jsem udělal chybu, pak na mě chvilku křičí, následně se rozbrečí a pak se mi jde omluvit, že to přehnala. To všechno během třeba půl hodiny. Já jenom stojím a tvářím se zádumčivě.

Z: Dovedu si představit, že při dostatečném přísunu omamných látek je něco takového možné. Jinak to považuji za klasickou urban legend. Všichni známe někoho, kdo zná někoho, kdo se v životě se svým životním partnerem nepohádal. Tyhle dokonalé páry bydlí v jednom paneláku s yettim a všemi nezkorumpovatelnými politiky světa. Víla Zvonilka v tom domě dělá domovnici.

Zbytečná dětská výbavička? Za co nemusíte utrácet, protože to nevyužijete

Zbytečná dětská výbavička? Za co nemusíte utrácet, protože to nevyužijete

Jako prvorodička nejspíš nemáte přesnou představu o tom, co všechno budete pro své miminko v příštích měsících potřebovat. Reklamy tvrdě útočí a vy…celý článek

Když odhlédneme od psaní, které má být především vtipné, a od toho, že historka je svatá, co je podle vás na partnerském soužití doopravdy nejtěžší?

D: Stoprocentně je to sladit večerní program. Tedy jestli se budeme dívat na nějakou romantickou kravinu, nebo na kvalitní kinematografii se Stevenem Seagalem.

Z: Sehnat dostatečný přísun omamných látek. U nás je to třeba jídlo. Když jde do tuhého, je potřeba zaútočit jídlem. Jsme už ve věku, kdy je to vzrušující. V našem konkrétním vztahu, ve kterém vystupují dvě malé děti, čtyři motorky a moje nezvladatelné záchvaty potřeby být sama v absolutním tichu a vytvořit nějaký text nebo obraz, je navíc dost náročné mít jakékoliv partnerské soužití. Občas to vypadá, že partnerské soužití v manželství je přežitek.

A jaká potíž se naopak obvykle přeceňuje?

D: Stoprocentně se přeceňuje menstruace.

Z: Nevím, my žádné potíže nemáme. S manželem se nikdy nehádáme. Nikdy! Taky prý mám napsat, že si nikdy nelezeme na nervy.

Zuzano, čím vás muži štvou, a co naopak považujete za jejich největší přednost?

Muži mě štvou tím, že se chovají jako muži. To znamená, že jsou málo empatičtí a kupují hrozně málo diamantů. Když je náhodou kupují, tak s nechutí nebo milence.

Jejich největší přednost pak je to, že se chovají jako muži. To znamená, že se o nás starají, když jsme nejvíc zranitelné (třeba při menstruaci), pouští nás sednout a s láskou se s námi podívají na romantický doják.

5 vět, které milující rodič nikdy neřekne

5 vět, které milující rodič nikdy neřekne

Být rodičem je dřina. A je jedno, jak náročné děti máte nebo kolik jich máte. Vždycky to bude velký úkol, v němž my rodiče děláme spoustu chyb, a to…celý článek

Dominiku, čím vás štvou ženy, a co naopak považujete za jejich největší přednost?

Vadí mi náladovost a hlavně rostu z náznaků. Žena z nějakého důvodu neříká věci přímo, ale v náznacích. Proč? Proč to dělá?

Oceňuju u žen, že mají prsa (není to moc sexistický?). U žen, se kterými jsem byl kdy ve vztahu, oceňuju rovněž to, že svolily k sexu se mnou. Za to je uznávám a tleskám jim. Taky se mi líbí, že dokážou tak nějak v globálu dělat víc věcí najednou. Třeba psát esemesku jednou rukou, druhou rukou žehlit a přitom něco povídat. Já zvládám jenom jednu věc. Když třeba telefonuju, tak se na ten telefonát musím natolik soustředit, že přestanu dýchat. Dýchat už nezvládám.

Měli jste nějaké spory u psaní knihy, nebo vše běželo hladce?

D: Vše proběhlo bez problémů.

Z: Největší spor jsme měli při hledání restaurace na oslavu dopsání knihy.

Jak se vlastně píše podobná kniha ve dvou lidech?

D: Je to docela jednoduché. Já jsem napsal kapitolu, Zuzka napsala kapitolu, která reagovala na tu, kterou jsem napsal, potom napsala vlastní kapitolu, poslala mi to mailem a já jsem reagoval na to, co napsala ona, plus jsem napsal novou.

Z: Dominik nekecá. Takhle jednoduché to bylo.

Kdo by si měl vaši knihu přečíst především?

D: Všichni. A asi hlavně ti, kteří mají smysl pro humor a neočekávají od knížky děsně náročný kulturní zážitek.

Z: Všichni snad radši ne! To si to pak přečtou naši oblíbení držáci, kteří takový typ literatury čtou při zácpě a následné uvolnění pak barvitě popíšou na recenzních serverech. Jedna paní si koupila knížku, která má v podtitulu „… a muži jsou debil“, a pak omdlívala hrůzou, když zjistila, že jsou v knize nepěkná slovíčka. Takoví ať se klidně rozčilují pro změnu u Ovidia v originále.

Co to s ním udělá?

D: Zhubne o 15 kilo a vyhladí se mu pleť.

Z: S těmi mnou výše popsanými to mnou výše popsané .

Dominiku, vy jste se stal známým především jako Moderní fotr – kolik je Čeňkovi dnes a jak vám to spolu jde?

Dneska je mu tři a půl a jde nám to spolu pořád stejně. Máme improvizovaný vztah. Já improvizuju a jemu jsem jedno.

Kolik mu bylo, když jste s ním zůstal doma?

Já jsem s ním byl doma od narození. Neměl jsem práci. Byl jsem netáhlo.

Doporučil byste ostatním otcům, aby do toho šli taky?

Určitě. Je to paráda. Můžou pak o tom napsat taky knížku. Jinak doporučit je špatné slovo. Já bych jim to rovnou přál.

Před čím byste je rád varoval, a co vám to naopak dalo, ačkoliv vás to předem nenapadlo?

Já je nebudu varovat. Ať si to zkusí. Z výchovy a rodičovských dovolených se podle mě dělá až moc velká věda. Ve finále to je děsně jednoduchý a zvládne to každý.

Deníček moderního páru
Deníček moderního páru
Autor: Ikar
Knihu Deníček moderního páru aneb ženy jsou z Venuše a muži jsou debil vydal před několika dny Ikar. Jde o čtení v podobném stylu, jako jsou oba díly Deníčku moderního fotra, přidanou hodnotou je ženský pohled na svět. Původní kniha vznikla na základě úspěšného blogu, který Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte, s nímž zůstal doma. Druhou autorkou je blogerka Zuzana Hubeňáková, která se během jediného roku stala hvězdou české blogerské scény. Přečtěte si, co všechno předcházelo tomu, než se narodil Čeněk.

Jak vypadá porod: Fotografka nádherným způsobem zachytila příchod na svět

Jak vypadá porod: Fotografka nádherným způsobem zachytila příchod na svět

Každá žena, která má strach z porodu, by se měla podívat na fotky, jako jsou tyhle. Protože i když je z nich jasné, že jde o náročné okamžiky, v podání…celý článek

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku