Neobvyklá místa, kde přišly děti na svět. Jak na porod vzpomínáte vy?

Foto: scom
Sdílej na facebooku
25. září  2016 
 12:00

Váš potomek přišel na svět v porodnici podle plánu? Většinou to tak vyjde, ale někdy to rodiče nestihnou Jako před pár dny matka malé Valérie. Holčička se narodila v policejním autě u vjezdu do pražské porodnice v Podolí. Její příběh není ani v Česku, natož ve světě ojedinělý. Kde jinde se také narodila miminka? Pochlubte se také vaším příběhem, i když není tak dramatický nebo originální. 

Matka malé Valérie původně jela do po porodnice taxíkem. Když na ni přišly silné porodní kontrakce, taxikář raději zastavil v centru Prahy, čehož si všimla policie - muži v uniformách žen nabídli rychlý převoz s houkačkou a majákem, ale stejně do stihli jen k vrátnici pražského Podolí.

Zlatíčka: Tyhle děti vyhrály minule! Letos můžete desetitisíce získat vy

Zlatíčka: Tyhle děti vyhrály minule! Letos můžete desetitisíce získat vy

Láká vás výhra třicet tisíc korun? Není se čemu divit, takové peníze jen tak na ulici nenajdete! Zato je ale můžete vyhrát v soutěži Zlatíčka! Jestli…celý článek

V srpnu se zase malá Anička coby třetí dítě narodila svým rodičům Ladě a Tomášovi Růžičkovým z Chlumce nad Cidlinou v autě přímo na D11. Jana z jižních Čech to letos v červnu do porodnice rovněž nestihla a syna Romana tak odrodil jeho otec přímo v autě v obci Klášter cestou do porodnice v Jindřichově Hradci, je to jejich druhý potomek. 

Některé porodní příběhy jsou ještě neobvyklejší. Jako třeba tenhle z webu Babble.com - žena v něm šest týdnů před termínem porodila dceru rovnou na palubě letadla, během cesty z Los Angeles do Seattle. A šlo to ráz naráz. Od okamžiku, kdy jí praskla plodová voda, do chvíle, než se venku objevila hlavička, uteklo jen 45 minut. Naštěstí byl na palubě lékař. Letadlo mohlo přistát až 15 minut potom, co se miminko narodilo. I v letadlech se během roku narodí dětí hned několik, přišla ta na svět dokonce dvojčata. 

Matka obarvila dceři vlasy, aby vypadala jako jednorožec. Udělali byste to taky?

Matka obarvila dceři vlasy, aby vypadala jako jednorožec. Udělali byste to taky?

Hodně rozporuplné reakce se snesly na hlavu Mary Thomaston, vlasové stylistky, která splnila přání své dcery. A ostříhala a obarvila jí vlasy tak,…celý článek

Jistá žena sice porodila podle plánu doma, ale pouze za přítomnosti své čtyřleté dcery Emmy, protože domluvená porodní asistentka ani manžel to nestihli. Malá holčička pomáhala matce zvládat náročné kontrakce a dokonce jí masírovala záda, aby jí tolik nebolela. 

Pochlubte se tím, jak přišlo na svět vaše miminko a jak hezké dítě to je. Přihlaste ho do soutěže Zlatíčka, kde může získat až 30 tisíc korun. 

Snímky můžete brát jako inspiraci pro vaše fotky, které můžete posílat do soutěže Zlatíčka. Přihlašovat se můžete až do 10. října do pravého poledne. Příliš neotálejte, až se začne hlasovat, s každým dnem byste zbytečně přicházeli o hlasy. 

Soutěž probíhá ve čtyřech fázích. Po přihlášení poběží internetové hlasování, ze kterého postoupí z každé kategorie prvních sto zlatíček do SMS semifinálového hlasování. A z něj pak postupuje do finálového kola prvních třicet soutěžících z každé kategorie.Na rozdíl od loňských ročníků se tentokrát nesoutěží podle krajů, ale podle věkových kategorií. Ty jsou tři. Zlatíčka do dvou let, zlatíčka od dvou do šesti let a zlatíčka od šesti do dvanácti. Soutěže se tedy může zúčastnit kdokoliv narozený po 25. říjnu 2004.

Motivací soutěžit je hned několik. Kromě třiceti tisíc korun si vítěz bude moct užít i profesionální fotografování pro Blesk pro ženy a mobilní telefon Samsung Galaxy J5. Ten získají vítězové všech tří kategorií. Ceny jsou ale připraveny pro prvních patnáct.

Chcete vyhrát třicet tisíc korun? Přihlaste své zlatíčko do soutěže

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy