Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na pohřeb ubitého Zdeňka (†31) se složili kamarádi. Za den vybrali 330 tisíc korun

Autor: shp - 
25. září 2016
13:25

V Londýně, kde žil, byl brutálně ubit pouličním gangem. Čech Zdeněk M. (†31) zemřel po banálním konfliktu v restauraci rychlého občerstvení. Kamarádi a rodina jsou z jeho smrti zdrceni. Aby Zdeněk našel po smrti klid, založili pro něj sbírku. Ta byla úspěšná během jednoho dne. Jeho tělo tak bude převezeno do rodné země, kde bude pohřben.

Ahoj, touto cestou se snažíme vybrat finanční prostředky pro pomoc rodině našeho milovaného kamaráda a spolubydlícího Zdeňka, kterého zavraždili ve středu 22. září. 31letý Zdeněk žil dlouhodobě v Londýně. Na cestě z práce ho napadla skupina teenagerů, kteří ho zezadu udeřili kovovým řetězem od kola,“ napsali kamarádi na stránce sbírky.

Peníze, které se nám podaří vybrat, budou použité především na nákladný převoz těla do České republiky nazpět k jeho rodině. Za každou pomoc děkujeme,“ dodali. Sbírka byla úspěšná, za jeden jediný den se podařilo vybrat v přepočtu 330 tisíc korun. To je ještě více peněz, než bylo cílem.

Zdeněk byl populární

To, že bylo vybráno tolik peněz, přisuzuje jeho slovenský spolubydlící Roman Blažovič tomu, že byl Zdeněk mezi lidmi velmi populární. „Jsme moc rádi, že se vybralo tolik. Tolik lidí darovalo peníze. Měl hodně přátel,“ řekl Zdeňkův přítel webu The Evening Standard. Tělo Čecha by mělo být vydáno k převozu za 27 dní.

Útočníci, kteří napadli Zdeňka, byli čtyři. Tři z podezřelých se již podařilo vypátrat. Jde o muže ve věku 29 a 19 let, přičemž nejmladšímu agresorovi je teprve 16 let. Každý z nich je nyní držen na jiné policejní stanici ve východním Londýně. Policie případ stále vyšetřuje. Příčinou Zdeňkovy smrti bylo krvácení do mozku.

OskarBlesk ( 25. září 2016 16:48 )

Je to velká tragedie a škoda mladého života. Neznám podrobnosti případu ale obávám se, že Eropa nebude již bezpečná. Nejhorší na tom je, že pár nezodpovědných politiků s nepromyšlenou imigrační politikou si zahrávalo a stále zahrává se životy občanů nás Evropanů, kteří se narodili v Evropě, řádně pracují, platí daně a žijí spořádaným životem. Politikové jsou obrněni ochrankami, zatímco my obyčejní občané jsme nechráněni! Jen blázen si může myslet, že v případě odmítnutého azylu, imigranti budou ochotni se vrátit dobrovolně domů. Vzniknou velké nepokoje, při kterém přijde o život spousta obyčejných lidí - evropanů, což se již děje! Jak již jsem uvedl výše, politiky to nepotká..! Výsměchem je potom vystoupení politika na pohřbu obětí s prohlášením, jak je to strašné a další nic neřešící proslovy! Přitom je na vině kdo? Evropa byla bezpečná, ale někdo se postaral, aby tomu tak nebylo! My obyčejní občané se jen díváme na šířící se zlo a tiše ho tolerujeme! Dokonce se dnes za názor, že uprchlíky nechceme, můžeme obávat represí ze strany státní moci. Demokracie je taková, jak se komu hodí, že? Příjmáme zprávy typu: Vrahem byl člověk evidován tajnými službami. K čemu ty tajné služby jsou, když včas nedokáží zakročit a pouze si vedou seznamy extrémistů!!! Já nechci, aby si tajné služby vedly seznamy, já chci, aby tyto lidi odsunuli z Evropy a zamezili jim vrácení se do Evropy.

pavucinka ( 25. září 2016 15:55 )

Oběť politiků, kteří zpsobují rasovou nenávist/ a to jsou i ti,kteří nějak podporují vojenské intervence a občanské války/ Jednodušší jedinci dostávají důvod k útokům a vybíjejí svou vrozenou agresivitu.

naidka ( 25. září 2016 14:15 )

Jestli máš s tím kladné zkušenosti... Muž, o kterém článek je a mnoho dalších, v cizině štěstí neměli a mohli se vypracovat jak chtěli.

xxxx678 ( 25. září 2016 13:59 )

Je to příliš soukromé, se tady o tom rozepisovat. Napíšu to tedy takhle - fandím všem mladým, kteří vyrazí do světa sbírat zkušenosti. Ať studiem, či prací.

naidka ( 25. září 2016 13:53 )

A jak se k tobě v práci budou chovat, to ti nevadí? Jet na dovolenou do ciziny je o něčem jiném.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání