5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí

  • 5 tipů, jak místo prokrastinace během dne dělat něco pro hubnutí
    26. září  2016 
     06:00

    Máte možnost dělat během dne při práci krátké přestávky? Nebo je dokonce máte povinně? Tak hurá, protože pak máte dost možná ideální způsob, jak napomoci svému hubnutí. Zkuste těchto pět tipů, které jsme našly na webu Womenshealth.com. 

  • Surfujte chytře

    Hesla milionů internetových uživatelů unikla na ruské fórum!
    Autor: Profimedia.cz

    Máte chvilku, kterou hodláte tak trochu zabít na internetu, kde budete číst, co se vám zrovna namane, a občas to proložíte nějakými fotkami nebo videem? Jděte na to chytře, klidně surfujte, ale dejte tomu smysl: hledejte třeba tipy na dobrá a zdravá jídla, klidně na sociálních sítích, jako jsou Instagram nebo Pinterest. A do aplikace s nákupním seznamem si rovnou můžete poslat potřebné suroviny. 

  • Zameditujte si s telefonem

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Máte v ruce mobil. Tak si na něm nastavte pětiminutový časovač a zameditujte si. To samozřejmě nezpůsobí, že budete mít o kilo méně, ale pokud to budete dělat pravidelně, snížíte hladinu stresu, a tím pádem i stresových hormonů, které přispívají k ukládání tuku v těle. Ale nejen to: můžete si také sestavit ve svém přehrávači seznam skladeb, na které budete pak ve volném čase běhat nebo alespoň rychle chodit. 

  • Sestavte si tréninkový plán

    ...
    Autor: Shutterstock

    Když budete mít více než jen pár minut, odložte mobil a vezměte do ruky papír a tužku. A sestavte si tréninkový plán: vyjděte z toho, že v součtu by to mělo dát alespoň půlhodinu větší námahy denně. Pokud na to některý den nemáte čas, jiný den si přidejte. Buďte realisty v tom, že si naplánujete tréninkové dávky tak, aby byly splnitelné. 

  • Malá svačinka? Proč ne

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestliže máte mezi obědem a večeří dlouhou pauzu a jste někdy od pěti hlady nepříčetní nebo prostě nevýkonní, má smysl si dávat odpoledne malou svačinu. Aspoň snížíte riziko, že se večer přejíte. Zkuste celozrnné sušenky, sýr, avokádo, řecký jogurt s borůvkami nebo hlad zažeňte sýrem a jablkem. 

  • Jděte se projít

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    I kdyby to mělo být jen deset až patnáct minut kolem bloku, jděte se projít. Prospěje vám to po psychické i fyzické stránce. Některé výzkumy dokonce naznačují, že tyto – byť ne moc intenzivní – projevy pohybové aktivity udělají v součtu více, než když si jednou týdně dáte více do těla. 

/
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji