Dívka nemohla dělat práci snů, tak zhubla skoro 60 kilogramů!

Dívka zhubla, aby mohla opět dělat zdravotní sestru.
Foto: Profimedia.cz
18. září  2016 
 06:00

Co všechno je člověk ochoten udělat pro svoji vysněnou práci? Třeba i zhubnout téměř šedesát kilogramů! Třiadvacetiletá Sian Robinson vždy toužila dělat zdravotní sestřičku. Jenže při váze 133 kilogramů to bylo nad její fyzické možnosti.

Mladá dívka bez sebevědomí, která raději nechodí nikam ven, protože se stydí za svoji postavu a místo toho seděla doma a jedla chipsy, čokoládu a zapíjela to slazenými nápoji. "Představte si to. Je vám dvacet a v pátek večer sedíte doma na místo toho, abyste se šli bavit," vzpomíná na těžké období. 

 

Závislost na jídle

Předtím, než zhubla, vážila 133 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Na jídle byla závislá. Několikrát denně jedla nejrůznější výdobytky fast foodů, pizzu, těstoviny a sladkosti. Nadváha jí komplikovala život a Sian nebyla rozhodně šťastná a spokojená se svým životem. Kilogramy navíc ji často dostávaly do skutečně trapných situací. 

V letadle se do sedadla vešla jen tak tak, pás ale nezapla. "Strašně jsem se styděla to přiznat, takže jsem to vždycky maskovala časopisem před to položeným," přiznává. Všechno jí unavovalo. Po schodech chodit téměř nemohla, bylo to nad její síly. Měla samozřejmě i jiné zdravotní problémy, jako je vysoký tlak. 

 

Bez sebevědomí a s depresemi

Nadváha ale zásadně ovlivňovala i její soukromý život. Protože seděla stále doma a nechtěla nikam chodit, přišla o spousty kamarádů. "Byla jsem bez sebevědomí, smutná a v depresích. A to mi bylo jenom dvacet let!" kroutí dnes hlavou. 

Vypadá skvěle!
Autor: Profimedia.cz
Nejdál to ale došlo ve chvíli, kdy nevydržela celou směnu v nemocnici, protože ji nohy prostě neunesly. Věděla, že musí se sebou něco udělat, pokud chce dál pracovat jako zdravotní sestřička. Navštívila lékaře, který jí doporučil bandáž žaludku. Jenže Sian se bála narkózy, tak musela najít jinou cestu. 

 

Podařilo se jí to bez lékařů

Přihlásila se do skupiny lidí, kteří měli stejný cíl jako ona. Naučila se zásady zdravého stravování a pohybu a pustila se do toho svépomocí. Když byly vidět první výsledky, lidé si toho začali všímat a chválili jí, dobilo ji to energií, kterou tolik potřebovala. Byla motivovaná nevzdat to. 

Nakonec se jí podařilo zhubnout 56 kilogramů a váží teď 76. Jejím snem je ale, aby se ručička jednou dostala na číslo 65.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji