Ploché břicho za pět dní? Není problém! Jak to dokázat?

  • Ploché břicho za pět dní? Není problém! Jak to dokázat?
    21. září  2016 
     06:00

    Určitě to znáte také. V létě máte bříško takové plošší, pevnější. Chtěla byste ho tak mít pořád? Zkuste naše tipy, které vám ho zmenší za necelý týden!

  • Vynechte alkohol a kávu

    Vyvěštěte si svůj osud z kávy
    Autor: Shutterstock.com
    Protáčíte oči v sloup, jen co čtete titulek? Nedá se svítit, obě tyhle dobroty mají na naši problémovou partii velký vliv. Přesněji právě ony nám naše bříško pěkně nafukují. Takže: týden to bez drinků, piva či vína dáte, viďte? I tomu se totiž říká detox! Proto nasaďte dobré čaje, místo kávy třeba caro, dělejte si vodu s mátou a citronem či okurkou. A místo večerního popíjení se jděte třeba projít.
  • Dejte si "déčko"

    Jsou situace, kdy byste si pobyt na slunci měli ze zdravotních důvodů odpustit.
    Autor: Shutterstock.com
    Z jedné americké studie vyplývá, že až 59 % lidí má nedostatek vitaminu D. Jeho nedostatek v těle tak kromě jiného přispívá například k špatné imunitě, a tím i k horšímu metabolismu – tedy i horšímu spalování tuků. Dále pak k řídnutí kostí, které může vyústit v osteoporózu, a tím i v bolesti pohybového aparátu. Jeho získání je přitom velmi snadné, naše tělo si ho vytváří přirozenou cestou pobytem na slunci. „Pro normální typ pleti stačí pobyt asi 10 až 15 minut na slunci denně bez opalovacích přípravků. Tato doba není pro náš organismus nebezpečná z hlediska rakoviny kůže nebo případného spálení nechráněné pokožky. Zároveň by měla být dostatečná pro přirozenou tvorbu vitaminu D,“ uzavírá Michaela Tomanová, primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí.
  • Zpevněte ho zevnitř

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Někdy je vypouklé bříško důsledkem povolených břišních svalů, a to jak těch na povrchu, tak těch uvnitř. S těmi vnitřními vám pomůže cvičení jógy, pilates či balanční cvičení, při němž musíte hlídat rovnováhu. Pusťte si tedy video nebo jděte do cvičebního studia a uvidíte, jak už po pár lekcích vaše bříško zplacatí. Navíc vás díky dobrému protažení a zpevnění přestanou bolet záda! A víte, co pomáhá na nafouklé břicho nejvíc? Narovnat se!
  • Zkuste najít důvod

    Pokud jste často unaveni ačkoliv máte dostatek spánku, pak máte v nepořádku hormon kortizol.
    Autor: Shutterstock.com
    Říká se, že všechny negativní emoce máme nastřádané právě v oblasti kolem břicha. Smutek, neštěstí, trápení... „Každá událost v životě člověka nás učí. Mnohé situace jsou ale pro nás jako kameny, které nás ubíjejí a které nedokážeme přijmout. Nemáme snahu tuto situaci opustit, zmírnit a postupně ji zvládnout. Potom náš žaludek s obtížemi tráví a nestrávení – nezvládnutí – situace provází zloba. Projevuje se nejprve zánětem žaludeční sliznice, ale potom i žaludečním vředem,“ říká doktor Anton Wille. Zkuste zapřemýšlet, zda vaše větší bříško není důsledek psychických potíží, ne toho, že si dáváte po obědě dortík. Pak už je jen krok k tomu, začít to řešit.
  • Vsaďte na masáž

    Masáž bříška pomůže k lepšímu trávení. Musíte ale pohyb provádět ve směru hodinových ručiček!
    Autor: Shutterstock.com
    Masáž břicha pro mě byla jedním z nejúžasnějších zážitků, jaké jsem při masírování kdy zažila. Jako by se uvnitř mě všechno uvolnilo a začalo zase proudit a fungovat. Tuhle záležitost mohu tedy rozhodně doporučit, zvlášť v kombinaci s teplým olejem, který vám terapeutka kolem pupíku natírá. Masáž velmi zlepšuje zažívání, zbavuje vnitřního napětí, stresu a pozitivně stimuluje orgány v břiše.
  • Vyhněte se nadýmavým jídlům

    Osvojte si jednoduché zvyky, díky kterým zhubnete raz dva!
    Autor: Shutterstock.com
    Všechno, co sníte, musí žaludek strávit. Proto se vyhněte nadýmavým a špatně stravitelným potravinám, které zahleňují organismus a vytvářejí velké množství plynů. Mezi takové potraviny patří: mléko, mléčné výrobky a plísňové sýry, smažená jídla, polotovary, těstoviny a také pizza, fazole a kukuřice či čerstvé pečivo. Naopak do svého jídelníčku zařaďte bylinkové čaje, ryby a bílé maso, rýži a také olivový olej. Bylinky, které podporují správné trávení, jsou anýz, máta, meduňka nebo koriandr.

/
Autor: bla

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji