7 tipů na hubnutí, o kterých jste zatím nikdy neslyšeli!

  • 7 tipů na hubnutí, o kterých jste zatím nikdy neslyšeli!
    3. září  2016 
     06:00

    Chcete zhubnout, cvičíte, nejíte a jste z toho akorát otrávení, protože efekt není závratný? Nebo pro svou lepší postavu nic neděláte, protože nevíte, kde začít, a jste z toho otrávení také? Zkuste na to v obou případech jít jinak. Třeba pomocí sedmi tipů z webu shape.com. 

  • Smažte aplikace počítající kilojouly

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Vypadalo to jako pomoc, ale spíše to věc komplikuje. Místo abyste stále zběsile počítali, kolik co má kilojoulů, všechny tyhle aplikace si v mobilu vymažte a raději se zaměřte na to, aby bylo jídlo zdravé a dietní zároveň. Pak stačí prostě se ho nepřejídat. Jak říká David Ludwig, lékař a profesor výživy z Harvardovy univerzity, důležité je hlídat si příjem bílkovin a k tomu se dostatečně hýbat. 

  • Omezte tréninky ve vysokém tempu

    Před běháním se nezapomeňte protáhnout!
    Autor: Shutterstock.com

    Cvičení ve vysokém tempu, jako jsou spinning nebo různé HIIT kurzy, jsou hitem, ale popravdě řečeno: mnoho lidí po nich neshodí ani deko, ačkoli dřou jako blázni. Jsou přetrénovaní, což zvyšuje produkci stresového hormonu kortizolu a ten zase zvyšuje ukládání tuku v těle. Námaha ve vysokém tempu vás baví? Ok, ale maximálně třikrát týdně. 

  • Dopřejte si sex alespoň o víkendu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Milování s druhou osobou má spoustu výhod. Jednou z nich je produkce hormonu oxytocinu, protože ten zvyšuje spokojenost a snižuje sklony k přejídání se. Nehledě na to, že nějakou energii spotřebujete i samotným sexem. 

  • Vypněte hudbu, když jíte

    Dospívající dívka
    Autor: Shutterstock

    Lidé, kteří během jídla poslouchali hudbu, snědli v rámci jednoho pokusu více preclíků než ti, kdo měli hudbu vypnutou. Hudba, ale podobně třeba i puštěná televize nebo zprávy z rádia snižují soustředění se na jídlo, a my tak nevědomky sníme více. 

  • Žádný stres po cestě do práce ani domů

    Lidé se v pondělí v nových tramvajích rychle zorientovali a do práce přijeli bez větších obtíží.
    Autor: Tadeáš Provazník

    Cesta do práce a z práce může být svým způsobem jeden velký stres, a to v sobě skrývá minimálně dvojí riziko: buď se ho rovnou pokusíte zajíst, nebo prostě platí, že stres vyplavuje kortizol a ten zvyšuje chuť k jídlu a brání spalování tuků. Asi není možné, abyste hned zůstali doma na home office – a to má také svá rizika – ale snažte se cestu si zpříjemnit třeba tím, co si pustíte do sluchátek. 

  • Proberte lékárničku

    ...
    Autor: Shutterstock

    "Deset procent obezity je způsobeno léky," tvrdí Louis J. Aronne, lékař a ředitel Comprehensive Weight Control Center v New Yorku. Ale nemluví zdaleka jen o antidepresivech nebo antikoncepci, které hned napadnou každého, ačkoli spoustě lidí v tomto směru nevadí. Podle něj může k vzestupu váhy vést třeba užívání léků proti alergiím. 

  • Respektujte své denní biologické hodiny

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nemusíte jíst na minutu přesně podle pevného denního režimu, ale jistý řád a pravidelnost stravování a postavě prospějí. Protože se vám bude lépe hlídat, abyste nesnědli něčeho moc – a podobně. Většině lidí vyhovuje, když se nasnídají, protože klesá riziko, že odpoledne snědí, na co přijdou. Pozor na večeře – pokud po ránu nemáte hlad, asi jste toho večer snědli příliš. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji