Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Magická zahrada: Co zasadit kolem domu, aby se vás drželo štěstí a zlo neprošlo za plot?

/
  • Zahradníce - kouzelnice.  Stačí vybrat ty správné sazeničky...
    Zahradníce - kouzelnice. Stačí vybrat ty správné sazeničky... (profimedia.cz)
    19. června 2023 ● 06:00

    Dneska budeme sázet a okopávat, přesto má však magie na zahradě k hobbymagazínu daleko. Osázeje balkón nebo zahradu tak, aby vám přinášely štěstí, chránily vás i těšily.

  • 1.

    Magická zahrada

    Ještě, než vytáhneme květináče, utěším ty, kdož (jako já) žádnou zahradu nevlastní. Spousta kouzel se totiž dá praktikovat i s rostlinami, sídlícími za okny a na balkonech, magická zahrádka, obklopující dům, je však z pochopitelných důvodů lepší. Pokud jde o „konspiraci“, nemusíte se příliš bát. Nedá se předpokládat, že by některý soused uvažoval o vašem výběru flory z tohoto pohledu, takže tajemství nejspíš zůstane mezi rostlinami a vámi.

    ***

    Magická zahrada vám může dobře posloužit při vašich osobních kouzlech. Chcete li posílit své okultní schopnosti, zasaďte na zahrádce třeba vavřín, celer, zimolez, měsíček, růži nebo tymián. Pomohou vyladit vibrace celého domu a navíc jejich listy, květy a semena můžete použít při svých magických rituálech. Pokud chcete ve své domácnosti umocnit pocit pohody a lásky, pozvěte na svou zahradu gardénii, petrklíč, mátu, rajče, macešku, jasmín a ze stromů třešeň, jabloň (doporučuju), javor, nebo vrbu.

     

    třešně

     

    ***

    Štěstí do domu přivolají hyacinty, levandule, majoránka a svlačec, z finančních potíží vám naopak pomůže máta, cibule, hledík, kamélie, heřmánek, jetel, kopr a bazalka. Blahobyt by měla zaručit borovice, dub, jasan či jabloň.

    ***

    Pokud chcete od domu zapudit zloděje, vysaďte kolem živý plot z dracény, nebo na zahradě pěstujte česnek, římský kmín, vetiver, bodláčí, osiku, kaktus, nebo jalovec, tedy rostliny k lidské kůže nepříliš přátelské,

    ***

    Bambus, hortenzie a slunečnice přinášejí domu štěstí, podobně funguje také myrta za oknem, tu však musí nutně vysadit žena. Vavřín a palma zase chrání dům před vlivy špatného počasí.

    ***

    Mnoho magických zahradníků a zahradnic na ní buduje oltář pohanským bohům - Pomoně, Deméner, Panovi, Tammuzovi, Dionýsovi a podobně. Oltářem však nemusí být soška. Stačí vztyčit jeden vyšší kámen jako pilíř a před něj položit kámen plochý – obětiště. Tam můžeme pokládat své oběti, obilí, mléko, vodu, víno, kameny a podobně. Doporučuje se pravidelně pálit na zahrádce kadidlo, nejlépe poslouží vonné tyčinky, zapíchnuté do země, kadidlo by se také mělo pálit při každém novém přírůstku na zahradu. Za svitu měsíce třikrát obejděte zahradu se zapáleným kadidlem a představujte si přitom zahradu plnou květů a úrody.

  • 2.

    Strážce zahrady

    Možná chcete dát na zahradu nějakou sošku, ale nechce se vám umisťovat tam nějaký pohanský idol. V takovém případě vytvořte ze sošky „strážce zahrady“.

     

    Soška v zahradě

     

    ***

    Stoupněte si na zahradu, vezměte sošku, kámen, nebo obraz a slavnostně ho/ji pozvedněte na čtyři světové strany. Začněte na východě, postupujte k jihu, západu a nakonec severu. Pak předmět plijte červeným vínem, nebo moštem, abyste ho oživili. Představujte si, jak magicky chrání váš dům a zahradu a nakonec strážce umístěte do středu zahrady.

    ***

    Jak jinak zahradu chránit? Stromy ochrání podkovy, zakopané pod jejich kořeny, jasně barevné návazce na větvích, účinná je i zrcadlová koule, která se na zahradu někdy dává. Odráží totiž všechnu negativní energii a pohlcuje síly slunce, měsíce a hvězd.

    ***

    Zahradě dodá moc také voda – pramen či studna, centrum a symbol ženských sil přírody.

    ***

    Podle dávné tradice bychom měli nechat kus zahrady ležet ladem, je to oběť starým božstvům a znak, že nechceme přírodě její dary vyrvat násilím.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz