Nemohla na umělé oplodnění, protože byla moc tlustá: Zhubla o čtyřicet kilogramů!

Dnes je mnohem spokojenější sama se sebou.
Foto: instagram
7. srpna  2016 
 06:00

Co všechno člověk udělá pro to, aby mohl mít dítě? Mladá Britka zhubla o 40 kilogramů. Když se totiž chystala se svým manželem podstoupit umělé oplodnění, lékaři jí řekli, že to nepůjde, protože je příliš tlustá. A to vážila sto kilogramů. 

Robyn Reese (23) byla zvyklá nosit oblečení velikosti 50. Poté, co zhubla, si v klidu může kupovat velikost 36. Ačkoliv byla Robyn už od dětství trochu silnější, za její výslednou podobu mohly luxusní dovolené, na které jezdila. Vždy si totiž kupovali zájezdy all inclusive, a to pak nedokázala odolat. 

To pak jídelníček vypadal tak, že ke snídani měli sladké lupínky, k obědu pizzu nebo těstoviny, k večeři  pudinky. A po celý den popíjeli alkoholické koktejly, k nim přikusovali párky v rohlíku nebo hranolky. Zní to snově. 

I v obličeji je patrná změna.
Autor: instagram

Žádné výčitky

Výčitky rozhodně nikdy neměla. Ve výsledku pak došla k tomu, že denně přijme na 17 000 kJ. Přitom normální průměrná žena, která nehubne a není přehnaně aktivní ani pasivní, by měla denně sníst kolem 8000 kJ. Není se čemu divit, že se jednoho krásného dne přehoupla ručička na váze přes 100 kilogramů. 

Jenže ji to vlastně nikdy moc netrápilo. Měla svého dokonalého přítele, kterého si později vzala a se kterým jezdila na dovolené. Jenže pak najednou přišla ta tvrdá rána. Nějakou dobu se s manželem Ritchiem pokoušela o miminko, ale bez úspěchů. Pustili se tedy do klasického kolečka po doktorech a vyšetřeních. 

Nevešla se do tabulek

Robyn je neplodná. Jediná možnost, jak mít dítě, je umělé oplodnění, případně adopce. Robyn a Ritchie se rozhodli, že by nejprve raději zkusili to umělé oplodnění. Navíc ve Velké Británii je hrazeno pojišťovnou. Jenže má to samozřejmě nějaká pravidla. Jedno z nich je, že BMI žadatelky o umělé oplodnění musí být mezi 19 a 30. "A já jsem byla nad limit," říká. 

Rozdíl je znát!
Autor: instagram

V tu chvíli se složila a jediné, nad čím přemýšlela, bylo, že musí okamžitě zhubnout. A tak si v hlavě pomalu střádala plán. Věděla, že stravou to musí začít. Takže snížila denní příjem na zhruba 6000  kJ. Pomocí mobilní aplikace si pak hlídala, co všechno za den sní. "Nechtěla jsem se přidávat do žádné hubnoucí skupiny, nemám vůči tomu příliš důvěru," odůvodňuje, proč se rozhodla zhubnout na vlastní pěst. 

Už žádný all inclusive

Přestala jíst všechny "bílé sacharidy", jako jsou klasické pečivo, brambory, těstoviny, a vyměnila je za zdravější náhražky. Ať už celozrnné nebo třeba quinou. Začala se fotit na Instagram, kde sledovala své úspěchy a pokroky. Lidé jí začali fandit a posílat povzbuzující zprávy, což ji drželo nad vodou v těch slabých chvilkách. Stejně tak na sociálních sítích sbírala inspiraci.

Nakonec se jí podařilo zhubnout o téměř 40 kilogramů a 7 velikostí. A s tím přišla i změna, co se týče cestování. Už se svým manželem nejezdí na all inclusive dovolené, ale raději na akčnější, kde se pouze neválí u hotelu, ale cestují, chodí a nezůstanou chvíli na místě. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji