K zásadní změně se rozhodl Ondřej Brzobohatý. Ten se totiž rozhodl, že se zbaví svého zvučného příjmení, které zdědil po svém otci, významném českém herci Radku Brzobohatém, a přijme příjmení své matky, herečky Hany Gregorové. „Vzhledem k tomu, že na příjmení Brzobohatý si vylamují zuby i čeští moderátoři, uvažoval jsem o jméně Gregor, které je víc mezinárodní. Moje celé jméno zní Ondřej Brzobohatý Gregor. Ve své umělecké formě pro zahraničí Ondřej B. Gregor. Obou dvou jmen jsem hrdým nositelem,“ reagoval prostřednictvím prohlášení Ondřej Brzobohatý na poprask ohledně změny svého příjmení.  

Jenže mít dvě příjmení podle právníků není v České republice možné. „V českém právním řádu něco takového není možné,“ řekl deníku Aha! JUDr. Jan Černý. „Pokud chcete přidat další příjmení, je to možné pouze sňatkem. To znamená, že přijmete navíc příjmení manželky nebo manžela. Jinak to nejde. Můžete pouze vyměnit jedno jméno za druhé,“ dodal.

Jak to tedy s Ondřejovým příjmením je? Podle obchodního rejstříku vyměnil Ondřej jedno příjmení za druhé! Je v něm totiž veden jako Gregor. Toto příjmení si ke své firmě nechal zapsat 20. května letošního roku.  No a tuto změnu nelze provést jiným jménem, než jaké máte v občanském průkazu.

„Obchodní rejstřík je ze zákona povinen zapsat vaše plné oficiální jméno. Navíc i ten, kdo si jméno změnil, je povinen tuto změnu jména nahlásit,“ řekl deníku Aha! renomovaný pražský právník JUDr. Černý.

V rodině zesnulého herce Radka Brzobohatého se poslední dobou dějí věci, které by z fleku mohli být předlohou pro novou mexickou telenovelu! Nedávno prosáklo, že si Hana Gregorová našla ženatého zajíčka Ondřeje Koptíka (31) a nyní zas, že se Ondřej vzdal svého příjmení.

Fotogalerie
27 fotografií