Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Péťa, kterému pomáhá biatlonistka Soukalová: Pořád se ptá na zemřelého tátu!

Autor: ljš - 
25. května 2016
05:00

Měl se učit hrát fotbal a jezdit s rodiči na výlety jako ostatní čtyřleté děti. Místo toho je malý Péťa po tragické nehodě upoutaný na lůžko a ještě se musí vyrovnat s tím, že v osudnou noc nepřišel jen o zdraví, ale i o tátu. Lidé mu už díky svatebnímu přání biatlonistky Gabriely Soukalové a badmintonisty Petra Koukala poslali přes 450 tisíc korun.

Péťova maminka na svém blogu, který píše nejen pro ty, kteří jejímu vážně nemocnému synovi fandí, ale také jako pomoc pro malé pacienty a rodiče s podobným osudem, konečně oznámila dobré zprávy: Malý bojovník se stěhuje z jednotky ARO na dětské oddělení.

Máma se synkem tak budou moci po půl roce zase usínat spolu. „Poruchy spánku se tím snad vylepší - když bude vědět, že neodejdu hned, jak usne. Navíc je to prostě mezikrok na cestě domů,“ raduje se paní Monika.

Poslední den na ARU strávil malý pacient povídáním o tátovi, který při tragické nehodě, která rodině obrátila život na ruby, zemřel. „Tentokrát už jsem to zvládla lépe... Péťa se vyplakal, usnul a spánek mu pomohl,“ píše maminka na blogu. Pak ho navíc přišli potěšit jeho milovaní hasiči, kteří mu dokonce přinesli dárek, odpoledne si pak zařádil s kamarádkami z taneční skupiny.

Vlna zájmu veřejnosti, která se strhla poté, co novomanželé Koukalovi na jeho příběh upozornili, okolí samozřejmě mamince i malému pacientovi velmi pomáhá. „VŠEM DĚKUJEME ZA MAILY, FINANČNÍ PODPORU, KRÁSNÉ VZKAZY APOD. Péťa samozřejmě nevnímá, co probíhá tiskem, ale jako by na něj cákla vlna toho dobra, která se na nás teď od vás valí :). Předevčírem nezavřel pusu, vymýšlel pohádky, zpíval... včera byl víc unavený, ale i tak zpíval s Loutkami v nemocnici, byl na procházce, cvičil a opět s chutí lepil samolepky,“ napsala dojatá máma.

Informace, jak Péťu finančně podpořit najdete ZDE››, potěšit ho ale můžete i drobnostmi, jako jsou videa, samolepky nebo obrázky, o tom píše jeho maminka ZDE››