Co dokáže obyčejná okurka? Léčí spáleniny, pomáhá při hubnutí a projasňuje pleť

Co dokáže obyčejná okurka? Léčí spáleniny, pomáhá při hubnutí a projasňuje pleť
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
18. května  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Blahodárných účinků okurky využívají lidé už od 16. století, kdy se díky zámořským plavbám poprvé dostaly do Evropy. Látky, které okurka obsahuje, totiž prokazatelně pročišťují zažívací ústrojí, pomáhají zmenšovat otoky, hojí pokožku i spáleniny a chrání buňky před volnými radikály.

Okurky nejsou jen nepostradatelnou zeleninou při výrobě salátů, smoothies a svěžích letních limonád. Už naše babičky uměly ocenit jejich příznivé účinky a vyráběly z nich pleťové masky. I obyčejné obklady z okurkových slupek umí pleť pěkně osvěžit a vyhladit. Okurka dokáže úplné zázraky. Obsahuje totiž až 95 % vody, vápník, draslík, hořčík a komplex vitaminů skupiny B, A a E a mnoho dalších příznivých látek. Díky nízkému energetickému obsahu se stává také ideálním pomocníkem při hubnutí.

Autor: Manufaktura

Okurka a její využití v kosmetice

Trápí vás nečistá pleť a rozšířené póry? Pak musíte vyzkoušet masku z okurkových plátků, která viditelně čistí a stahuje pleť. Stejný účinek má i obyčejná okurková šťáva, která znatelně zlepší vzhled každé z nás. Skvělé účinky okurky jsou známé po generace. Pomůže i při zklidnění unavených očí a hravě zneškodní i černé kruhy pod očima, které času od času potrápí každou ženu.

Proč je důležitá

Tyto elegantní štíhlé zelené plody jsou cenným zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů. Okurkový výtažek, který je hojně používán v kosmetických produktech, dodává a udržuje v pleti potřebnou hydrataci, osvěžuje ji, zklidňuje, zjemňuje, čistí a projasňuje. Že nemáte čas si denně vyrábět okurkové masky a obklady? V dnešní uspěchané době plné stresu se není čemu divit. A právě proto pro vás česká společnost Manufaktura připravila speciální okurkovou kolekci, která potěší nejen vaši pokožku, ale díky okurkovému sirupu s ní i vykouzlíte osvěžující letní drinky.

Autor: Manufaktura

Svěží probuzení ve sprše:

Jemně pěnivý sprchový gel a šampon 2 v 1 poskytne vaší pokožce i vlasům dokonalou péči díky obsahu cenných přírodních ingrediencí. Šetrně umyje, zklidní a zvláční pokožku a vlasům dodá čistotu, hydrataci, pružnost, lesk a ochranu. Podmanivá svěží lehká vodní bezalergenní vůně zanechá vlasy i pokožku nadlouho příjemně provoněné.

Autor: Manufaktura


Krásně hebké ruce po celý den:

Ruce jsou naší vizitkou – zrcadlem našeho věku. Jejich pokožka bývá mnohdy citlivá a namáhaná, trpící především častým kontaktem s vodou. Dopřávejte proto svým rukám pravidelnou hydratační & revitalizující péči za pomoci cenných přírodních ingrediencí. Díky lehké konzistenci se rychle vstřebává a nezanechává na pokožce pocit mastnoty. Mějte okurkový krém vždy po ruce a jemně vmasírujte do pokožky pokaždé při pocitu suchých rukou.

Autor: Manufaktura


Osvěžte svou pleť a dodejte ji potřebnou hydrataci:

Micelární voda představuje příjemný moderní způsob důkladného šetrného čištění pleti. Obsah okurkového výtažku dodává a udržuje v pleti potřebnou hydrataci, osvěžuje ji, zklidňuje, zjemňuje a projasňuje. Napomáhá stažení pórů a vypnutí kůže. Jedinečná receptura dále využívá příznivých účinků rebarbory, kyseliny mléčné, panthenolu, allantoinu a výživného mandlového oleje. Dokonale vyčistí a odlíčí pleť a zanechá ji jemnou, svěží a hydratovanou.

Autor: Manufaktura


Hydratační pleťový krém a maska 2 v 1 umožňuje použití dvěma způsoby – v tenké vrstvě jako jemný pleťový krém či v silné vrstvě jako pleťovou masku, aplikovanou ideálně dvakrát týdně. Hydratační pleťový krém a maska s okurkovým výtažkem zanechá pleť jemnou, svěží a perfektně hydratovanou.

Autor: Manufaktura

Vynikající osvěžení do horkých letních dnů:

Pokud jste propadly kouzlu svěží okurky, pak musíte vyzkoušet i okurkový sirup, který se stane nepostradatelným společníkem pro přípravu báječných drinků nejen pro domácí zahradní party. Vykouzlíte z něj nejen okurkové limonády pro děti, ale i míchané alkoholické nápoje pro dospělé.

Autor: Manufaktura

Více informací o nové limitované edici Okurka naleznete na www.manufaktura.cz.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku