„Kdybych navázal na předposlední díl a vyprávěl o krásném harmonickém manželství Štěpána a Veverky zrzečky, tak by film byl nuda,“ svěřil před úterní slavnostní premiérou režisér Dušan Klein.

„Bylo však velkým oříškem, jak se humánně zbavit Veverky a přitom zachovat Šafránkův smysl pro fair play.“ Nakonec rusovlásku, s níž si Štěpán Šafránek neboli Pavel Kříž (54) pořídil dokonce syna, jednoduše pochoval. Snímek tak začíná tím, jak se malý Štěpánek v podání Filipa Antonia (12) po návštěvě hrobu své maminky dotazuje otce, proč jsou stále sami.

Najít šestou lásku tatínka Šafránka, jenž je v šestém díle zástupcem primáře v nemocnici na malém městě, ovšem dalo fušku. „Na Štěpánovu poslední múzu jsme vypsali casting. Pozvali jsme i Lindu Rybovou, s níž jsem už natáčel. A byla to přesně ona! Zuzanka Rybářová. Krásná, vtipná, milá, která už taky poznala i stinné stránky života, ale zůstala v ní ta vzácná jiskra, která dokáže i zázraky,“ prozradil režisér Klein. A díky téhle představitelce hlavní ženské role se fanoušci Básníků nakonec konečně dočkají i svatby, na kterou v žádném z předchozích dílů nedošlo...

Premiéra snímku se musela obejít bez Oldřicha Navrátila (63), představitele Emila Nádeníčka. „Sice jsme kvůli tomu s manželkou přijeli z chalupy do Prahy, ale mně bylo najednou zle,“ objasnil Blesku sám Navrátil. A nebylo mu zle jen tak pro nic. „Doktor mi objevil hnisavou angínu, tak musím zůstat doma v posteli. Dobře se bavte!“ popřál způsobně všem, kdo se na film chystají.

Trailer snímku ->

Video
Video se připravuje ...

Básníci se vracejí pošesté! Podívejte se na první ukázky! youtube.com

Fotogalerie
27 fotografií