Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Špičková sportovkyně vzkazuje ženám: Ukažte břicha po porodu! Ani já ho nemám dokonalé!

24. března 2016 | 06:00

Každé ženě se po porodu trochu změní postava a hlavně břicho už dost možná nikdy nebude vypadat jako předtím. Nastávající matky s tím počítají, ale stejně doufají, že zrovna ony dopadnou co nejlépe. To, že se tělo změní, teď hlásá i vrcholová běžkyně Stephanie Bruice. Ale trochu jinak, než si možná představujete. 

Fotky, které atletka a dvojnásobná maminka sdílí na svém Instagramu, jsou skutečně inspirující. A to především otevřeností a upřímností. Ukazuje na nich, že i jí se změnilo tělo po porodu, byť nic nepřibrala. Vytahané kůže po těhotenském bříšku se ale jen tak nezbaví. Rozhodně se za to nestydí, naopak! To je určitě pozitivní pohled na těhotenství oproti celebritám, které se už pár dnů po porodu ukazují v celé své původní kráse, jako by snad ani nebyly těhotné. 

Stephanie se za své břicho nestydí a byla by ráda, aby se nestyděly ani ostatní ženy.
Autor: instagram

"Když se podívám dolů, vidím strie, břišní svaly, které musím posílit, nohy, které jsou dostatečně silné, a chodidla, která jsou připravená lítat," popisuje, jak se vidí dvaatřicetiletá vrcholová běžkyně Stephanie Rothestein Bruice. Aby dokázala, že si nevymýšlí, sdílí své fotografie na Instagramu, kde má už nyní na 22 000 followerů. Kromě toho používá hashtag #journeywithstep, kde chce ostatní ženy motivovat k tomu, aby se nebály ukázat svá těla po porodu. 

Nenechte se těhotenstvím omezovat

Stephanie se svým manželem.
Autor: instagram
"Stále jsem schopna bez problémů uběhnout půlmaraton za skvělý čas. I když si u toho občas trochu cvrnknu do kalhot, mám na břiše strie a vůbec další problémy, které jsou spojeny s těhotenstvím a následným porodem," hlásí. Prostě není nutné nechat se těhotenstvím příliš omezovat. Návrat do běžného života nemusí trvat déle, než je nezbytně nutné. 

Ano, je pravda, že Stephanie není úplně klasickou ženou. V současné době poté, co si odpočinula, aby mohla založit rodinu, se chystá na kvalifikaci na olympijské hry. Ovšem i když se to může zdát všelijaké, běžkyně neměla vždy jednoduchý život. V roce 2010 jí byla diagnostikována celiakie, musela tedy změnit celý svůj jídelníček, aby měla stále dostatek energie na běhání.

Stephanie je prostě zářným příkladem toho, že těhotenstvím svět nekončí a že můžete klidně pokračovat ve svém snu. Jen se kromě toho musíte naučit ještě nějakým zázračným způsobem kličkovat mezi svou prací a rodinou. 

Více příběhů a fotogalerií najdete v rubrice Příběhy.