Kam s dětmi? Tipy na pololetní nebo jarní prázdniny

  • Kam s dětmi? Tipy na pololetní nebo jarní prázdniny
    Už máte plány na jarní prázdniny?
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    28. ledna  2016 
     06:00

    Blíží se pár dní volna kolem vysvědčení a hned další týden začnou v prvních regionech jarní prázdniny. Možná vyrazíte jako obvykle na hory, ale možná se vám tam nechce a uvítáte i další tipy, co vše podnikat s dětmi ve dnech volna. Tady máte pár nápadů pro inspiraci. 

  • Masopust v Českém ráji

    ...
    ...
    Autor: http://www.muzeum-turnov.cz/fotogalerie/masopust-na-dlaskove-statku-2/

    V sobotu 30. ledna ožije Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova masopustním veselím. Od 10 dopoledne do 17 hodin zde proběhne již 15. ročník tradičního masopustu – akce, která si za poslední roky získala stovky příznivců. Přijďte si i vy užít průvod s maskami a tradiční představení.

    Program začne v areálu statku, kdy se po symbolickém předání klíčů a povolení masopustní taškařice starostou města Turnova v 11.00 vydá průvod masek za doprovodu muziky na obchůzku Bukovinou. Pokud byste se chtěli do reje masek zapojit, není nic jednoduššího – přijďte v klobouku! Jestli doma žádný nenajdete, můžete si jej ještě před zahájením průvodu vyrobit ve výtvarné dílně ve světnici na statku.

    Více na webu Dlaskova statku

  • Vezměte je na odrážedla

    ...
    ...
    Autor: Archiv/ www.monkeysgym.cz

    Tohle bude spíše pro předškoláky než pro školáky, ale proč ne. I ty je někdy potřeba zabavit. Zkuste malé sportování s Monkey’s Gym a First Bike. Koná se v neděli 31. ledna od 14 do 17 hodin v Galerii Harfa na Praze 9. Startuje se cvičením na nářadí v   v tělocvičně Monkey’s Gym. Následuje spousta sportovních stanovišť – jízda mezi kužely a kolová na First Bike, tedy fotbal na kole bez pedálů, minigolf, dětská gymnastika, trampolína, a dokonce i jízda na plyšových ponících. Po cestě budou děti sbírat razítka a na konci je čeká sladká odměna. O jarních prázdninách pak do tělocvičny Monkey’s Gym můžete přijít na „otevřené hodiny“ a strávit společně se svou ratolestí šedesát minut plných pohybu. Dětem i rodičům jsou k dispozici všechna nářadí vyrobená speciálně pro nejmenší, jako jsou kladiny, bradla, žebřiny, trampolíny, opičí dráhy, míče, zábavné barevné a měkké cvičební prvky, horolezecká stěna a mnohé další.

    Více informací o akci a termíny otevřených hodin najdete na www.monkeysgym.cz a www.galerieharfa.cz

  • Chodíte do divadla? Děti to bude bavit

    Možná jste s dětmi v divadle pečení vaření, ale možná jste k tomu ještě nenašli odvahu. To je docela škoda, protože divadlo poskytuje zase úplně jiný rozměr zábavy než film a mnohá představení jsou určená pro děti od dvou nebo tří let. Možná to poprvé zkuste právě o jarních prázdninách. V Praze má nejlepší nabídku Divadlo Minor: hrají jak pro kojence, tak pro teenagery. Ale nabídku divadel pro děti najdete prakticky v každém městě. Více například na www.minor.cz

  • Plavání za samé jedničky i o jarních prázdninách

    ...
    ...
    Autor: Archiv

    Vysvědčení, na kterém jsou samé jedničky? To se musí oslavit! Přijďte si užít 7. února nedělní dopoledne na volné plavání do Juklíku na Praze 5. Každé dítě, které se pochlubí vysvědčením se samými jedničkami, má vstup zdarma! Na děti a jejich rodiče bude čekat teplý bazén plný balonků, hraček, destiček, kachniček i rybiček, a mohou si tak užít volné plavání i hrátky ve vodě na neorganizované lekci. A pozor: volné hodiny tady budou pravidelně probíhat i o jarních prázdninách. Rodiče s dětmi si mohou přijít zaplavat do Juklíku v pondělí (12.00 – 13.00), ve středu (10.30 – 11.30) a v pátek (10.30 – 11.30), bazén je vhodný pro děti z prvního stupně a mladší. Místo je nutné rezervovat na telefonu 251 610 441, více na www.juklik.cz

  • Běháte na lyžích? Běžte do Mariánek

    ...
    ...
    Autor: Accedo

    Už jste slyšeli o veřejném závodě v běhu na lyžích klasickou i volnou technikou „Okolo mariánskolázeňských pramenů“, který se uskutěční již tento víkend 30.-31.ledna 2016 v okolí Mariánských Lázní. Závod, který je určen jak pro turisty a rekreační běžce, tak i pro výkonnostní lyžaře, má na programu v sobotu od 9:30 hodin nejprve dopolední závod volnou technikou s hromadným startem (muži 15 km, ženy 10 km, junioři 10 km, děti dle věku 0,5/2,5/5 km) a od 14:30 odpolední závod štafet na 4 x 3 km volnou technikou. V neděli je pak na programu od 9:30 hodin závod klasickou technikou (muži 30 km, ženy 10 km, junioři 10 km, děti dle věku 0,5/2,5/5 km). Více na stránkách pořadatele  

    ...
    ...
    Autor: Accedo

  • Běžte se podívat na Merkur

    ..
    ..
    Autor: Sparkys

    Unikátem je výstava Historie stavebnice Merkur, která právě začala v pražském Domě hraček. Unikátní expozice, která zachycuje historii fenoménu Merkur spolu s 520 modely, láká návštěvníky na celou řadu železničních jeřábů, obřích vlaků i na repliku čočkostroje vynálezce Otty Wichterleho, funkční model slunečních hodin, ježka v kleci zapsaného v České knize rekordů nebo na šestimetrový model ivančického viaduktu s pendlujícím vláčkem, vše z unikátní osobní sbírky sběratele Jiřího Mládka, která patří k největším na světě.

  • Že ještě neumí lyžovat? Naučí se to

    ...
    ...
    Autor: Archiv

    Možná nejste žádní velcí lyžaři, a proto vás nelákají slavná obří střediska, zároveň byste však rádi, aby se vaši potomci na lyžích naučili? Zkuste Kašperské Hory. Ve zdejším penzionu Nebespán nabízejí během jarních prázdnin výuku lyžování all inclusive se zábavným programem v lyžařském areálu Lišák s umělým zasněžováním – na uzavřeném dětském hřišti s provazovým vlekem a jezdícím kobercem. Děti odvezou na svah a zpět přímo z hotelu, dostanou svačinku, jejich pohodlí zajistí vyhřívaná klubovna a zábavu zkušení instruktoři-animátoři. V Nebespánu nechybí velká a skvěle vybavená herna hned naproti stylové kavárně.

    Více na www.nebespan.cz 

  • Muzeum, které nebude nudit nikoho

    ...
    ...
    Autor: Archiv

    V Drážďanech mají jedinečné Muzeum hygieny, kde je středem dění člověk a zejména jeho hygiena. Pokud se tedy vaše děti nerady myjí, vydejte se s nimi na populární stálou expozici Dobrodružství člověk, kde pomocí zajímavých exponátů, interaktivních prvků a mediálních stanic získají vřelý vztah ke své čistotě. Drážd´any přitom nejsou daleko, dá se tam díky stále lepší dálnici dojet autem, existuje skvělé spojení vlakové (až do 14. února mají České dráhy slevu na jízdné do Berlína nebo právě do Drážďan), případně se do saského města můžete za pouhé dvě hodiny z Prahy dostat autobusy Eurolines, které jsou vybaveny dětskými autosedačkami – a až do 20. března s sebou můžete v rámci akce 1+1 vzít ještě někoho zdarma!

    Více na www.eurolines.cz

  • Když na masopust, tak také do Řeporyjí

    ...
    ...
    Autor: Bubec

    V sobotu 6. února 2016 se uskuteční 2. ročník Řeporyjského masopustu. Průvod masek začne ve 14 hodin na Řeporyjském náměstí a skončí v místním studiu Bubec. Průvodu se vedle masek zúčastní také hudebníci, v 17 hodin zahrají Václav Veselý a Jan Veselý keltské písně.

    V 16 hodin téhož dne uvede Divadelní studio BUBEC představení O pejskovi a kočičce. Účastníci Řeporyjského masopustu se mohou těšit také na tradiční masopustní hodování. Podávat se budou řeporyjský guláš, jitrnice, jelita a další pochoutky od řezníka Svobody.

    Týden předem, o víkendu 30. až 31. ledna, připravují pořadatelé v prostorách centra babyBUBEC na Řeporyjském náměstí workshop, na kterém si zájemci vytvoří vlastní masopustní masky. Workshop probíhá v sobotu i v neděli od 10 do 16 hodin.

    Více na www.bubec.cz

  • Sněhová královna chystá premiéru

    ...
    ...
    Autor: Pavel Hejný

    Nebojte se ani baletu. Další připravovanou premiérou probíhající sezony Baletu Národního divadla totiž je Sněhová královna britského choreografa Michaela Cordera. Balet inspirovaný fascinující pohádkou Hanse Christiana Andersena a vystavený na brilantní barevné Prokofjevově hudbě bude mít českou premiéru 3. 3. 2016 ve Státní opeře.

    Choreograf Michael Corder vytvořil Sněhovou královnu pro English National Ballet v roce 2007. Nicméně, jak sám podotýká, na tématu pracoval se svým týmem několik let. Skladatel Julian Philips upravil partituru: „jako by ji napsal sám Prokofjev konkrétně pro Sněhovou královnu“. Příběh tohoto pohádkového baletu v Corderově pojetí nevypravuje jenom pohádku o vládkyni zimy, ale také přináší poselství: vyzdvihuje statečnost dívky Gerdy v protikladu s přesvědčivostí Sněhové královny jako ztělesněním zimy a moci přírody. Právě motivy přírody se objevují i ve fascinující pohádce Hanse Christiana Andersena, kterou je dílo inspirováno. Kombinace zimní krajiny, tajuplného kouzla a cikánské lidové hudby, to vše najdeme v příběhu Sněhové královny. Více na www.narodni-divadlo.cz/cs/balet 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku