Dárek pro učitelku? Potěší nás domácí marmelády, hlavně ne vonné svíčky, říkají

Některé školy mají slavnostní předávání vysvědčení i o pololetí
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
23. ledna  2016 
 06:00

Pololetní vysvědčení je tu za pár dní. V některých školách se rozdá jen tak mimoděk poslední vyučovací hodinu, v jiných se i během pololetí předává v trochu slavnostnějším duchu. Od toho se i odvíjejí pozornosti pro paní učitelku: někdo nosí květiny jen na konci školního roku, jiný má zafixováno: když vysvědčení, tak květina.

Tradiční květiny pro paní učitelku (nebo pana učitele) v poslední době nahradily i jiné malé pozornosti: bonboniéry, čokolády, kosmetika, káva a podobně. Tím vším rodiče a děti děkují učitelům po rozdání vysvědčení za jejich um a trpělivost. "Jakákoliv pozornost od dítěte je milá a potěší, a tak bych nerada říkala, co mi udělá větší či menší radost," takto reagovala většina oslovených pedagožek. Přesto se shodují: samozřejmě některé dárky jsou praktičtější a člověk je víc užije. A tak se anonymně svěřily, které dárky jim přišly zajímavé a praktické.

 

Mezi těmi, které paní učitelky dostávají rády, jsou třeba květiny v květináči. Většinou je nechají ve třídě, protože se dost často stane, že ty, které koupí na začátku školního roku, péči dětí nepřežijí. Radost udělají i sladkosti nebo třeba domácí marmelády.

Test jogurtů: Z devíti vyhověl jediný, ostatní jsou moc tučné či sladké

Test jogurtů: Z devíti vyhověl jediný, ostatní jsou moc tučné či sladké

Jaké jogurty kupujete svým dětem? Díváte se při rozhodování o koupi také na obsah přidaných cukrů? Možná to vypadá jako věc, která v kategorii mléčných…celý článek

Potěší i dárek, který se dá rozdělit mezi celou třídu. Může to být košík jablek nebo dostatečně velká čokoláda či bonboniéra.

I když jsou učitelé za jakoukoliv pozornost rádi a nad dárky se nechtějí veřejně "ofrňovat", jsou dva "favorité", kteří se oblibě shodně netěší: plyšáci a vonné svíčky. Jejich éra je snad již za námi a většina učitelů má doma železné zásoby. Podobné je to s plyšáky: pokud má učitel již víceletou praxi, má doma určitě něčeho podobného celou krabici. 

A ještě na jedné důležité věci se oslovení učitelé shodují: rozhodně nedělí děti na ty, které "nosí", a na ty, které "nenosí".

Sdílej na facebooku
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku