Žena zhubla na polovinu své váhy, protože se nevešla do auta

Žena zhubla na polovinu své váhy, protože se nevešla do auta
12. prosince  2015 
 06:00

Co se stane, když budete denně jíst několik pytlíčků brambůrků a sušenek? Projíte se k váze 136 kilogramů. A nevejdete se do auta. Což pro vás bude zásadní problém vzhledem k tomu, že s touto váhou dělá člověku problém i to, aby ušel pár kroků pěšky. Takový příběh prožila třiačtyřicetiletá Anita Hogben, kterou skutečnost natolik vyděsila, že během jednoho roku zhubla – bez několika kilogramů – na polovinu své váhy. 

Anita Hogben dnes váží jen něco málo přes 60 kilo. Ale nebylo tomu tak vždycky. Jednou jela autem a uvědomila si, že jí dělá problém už jen do auta vůbec nastoupit, že ani nedokáže pohodlně kroutit volantem, protože ten se dotýká jejího břicha. Žena se v tu chvíli zalekla, že by to mohlo být jednoho dne pro ni skutečně nebezpečné. 

Anita milovala sladké.
Autor: Profimedia.cz

"Byla jsem líná vařit. Takže mým častým jídlem byly corn flakes. A jen co jsem vyprázdnila jednu misku, celý proces se opakoval," vypráví Anita Hogben. Byla jedním z těch lidí, kteří jsou schopni jíst v jednom kuse, aniž by skutečně cítili hlad. Anita seděla u televize a jedla. "Klidně jsem se dvakrát, třikrát zvedla a došla si do té lednice pro další jídlo," vzpomíná. 


Za všechno můžou sacharidy

Jejím největším problémem byly jednoduché sacharidy. Žena totiž dokázala spořádat během jednoho týdne několik krabic corn flakes, za dva dny pak snědla celý bochník chleba. "Moje pracovní doba je denně deset hodin. A já si na směnu vždycky přinesla velký pytlík brambůrků a čokoládu a po celou dobu jsem to uzobávala."

Anita se na svou váhu projedla hlavně sacharidy.
Autor: Profimedia.cz

Když se Anita rozhodla zhubnout, nechtěla se s tím prát sama, a tak se přidala do hubnoucího klubu, kde jich takových jako ona bylo více. To ji motivovalo. Protože její slabost pro nezdravé a chutné věci je velká a těžko se jí tehdy vzdávala, tak se alespoň naučila vyměnit je za zdravější kousky. A aby šla váha dolů co nejrychleji, začala běhat. 

Chci se proletět v balonu

"Poprvé jsem vydržela běžet půl minuty a pak už jsem nemohla. Dneska uběhnu pět kilometrů pod půl hodiny," raduje se Anita. Kromě toho, že vypadá lépe, se i lépe cítí. Dříve ji trápila nejen nadváha, ale i bolesti kloubů a zad a hlavně věčná omezení, se kterými se musela smiřovat. "Mým snem bylo proletět se v horkovzdušném balonu. Jenže kvůli nadváze jsem samozřejmě nemohla," posteskla si.

Nejsou to ale pouze váhová omezení, s čím se teď už nemusí potýkat. Konečně může nakupovat v normálních obchodech s oblečením, kolem kterých dříve jen tak procházela. A záviděla ženám, které zde mohly nakupovat. I když už má šatník komplet obnovený, stále si nechává doma jedny kalhoty, které nosila v době, kdy byla nejsilnější. 

Anita byla schopna sníst několik krabic corn flakes během týdne.
Autor: profimedia.cz

Mají jí připomínat, jak hrozné období to bylo a že už se do té situace nikdy nechce vrátit. Ovšem aby byla naprosto spokojena se svou postavou, bude muset ještě podstoupit plastickou operaci, při které jí lékaři odstraní přebytečnou kůži, která se jí už nedokázala zatáhnout. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji