Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šťastné a protiteroristické: Na Vánoce v Česku dohlédnou hordy policistů

Autor: ČTK, zst - 
25. listopadu 2015
15:39

Zvýšená bezpečnostní opatření přijatá po teroristických útocích v Paříži budou v Česku platit i přes Vánoce a nejméně do Nového roku. Řekl to ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Policie více hlídá obchodní centra, mezinárodní letiště nebo francouzskou ambasádu. Podle Chovance zatím není důvod opatření měnit.

Šťastné a veselé... A s policisty v obchoďácích. Takové budou v Česku letošní Vánoce. Ministerstvo vnitra protiteroristická opatření zatím zachová. „Stále jsou v tom samém rozsahu,“ odpověděl ministr vnitra na dotaz, jestli se opatření nějak změnila. „Já si myslím, že odvolávat ta opatření bude možné v řádu týdnů, zatím určitě ne,“ poznamenal také. Záleží podle něj mimo jiné na vývoji v okolních i dalších evropských zemích.

„V rámci vánočních nákupů je zřejmé, že se lidé budou shromažďovat ve větších počtech v nákupních centrech a na dalších místech České republiky, my budeme dělat maximum pro jejich bezpečnost. Policie ještě v té době, kdy samozřejmě bude větší kumulace lidí při vánočních nákupech, tak bude vykonávat výkon služby v rozšířené podobě,“ uvedl dále Chovanec. Opatření potrvají minimálně do Silvestra.

Zvláštní opatření přijala policie v noci ze 13. na 14. listopadu, během níž v Paříži při sérii teroristických útoků zemřelo kolem 130 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi