Zase holka! To je škoda, kdy zkusíte chlapečka? Tyhle otázky si odpusťte!

  • Zase holka! To je škoda, kdy zkusíte chlapečka? Tyhle otázky si odpusťte!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    15. března  2017 
     06:00

    Jela jsem před několika dny vlakem s nejmenšími dětmi – se skoro šestiletým synem a rok a půl starou dcerou v kočárku. Průvodčí hned mě a nepřítomného manžela pochválila. Jak nám to pěkně vyšlo, že máme páreček. Až na to, že nám o nic podobného nešlo. Hned jsem si vzpomněla na podobné a často dost nevhodné komentáře, na které si stěžují jiné ženy. Bohužel příbuzné i úplně neznámé lidi často něco pudí k tomu, aby hodnotili pohlaví dětí a sourozenecké konstelace. 

  • Povedl se vám páreček? Výborně!

    Jakmile máte dvě děti a starší je syn, zatímco mladší dcera, máte v očích mnoha lidí splněno. Povedl se vám páreček, čímž jste se – spolu s jejich otcem – osvědčila nejen v reprodukční schopnosti, ale i v perfektním plánování. Jako by to snad šlo nějak ovlivnit. Jakžtakž se za úspěšné mohou považovat i ti, kdo mají kluka a holku, ovšem holčička je starší. "No, tak aspoň máte chůvičku, ta vám s chlapečkem pomůže, že jo?" uslyšíte dost možná. Někteří lidé si zkrátka nemohou pomoci. 

    Podívejte se, jak se k sobě dva sourozenci opačného pohlaví mají:

  • Takže napodruhé zkusíte holčičku/chlapečka? A kdy?!

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Máte zatím jedno dítě. A tak je jisté, že nepochybně toužíte po druhém a přejete si, aby bylo opačného pohlaví. Že ne? Že zatím nic takového neplánujete nebo to možná ani nejde, takže pohlaví je vám už úplně šumafuk? To některým lidem vážně nevykládejte. Oni vědí, jak to je: "Takže kdy bude druhé, mamko?" S potutelným úsměvem se z vás snaží dostat přiznání, jak velkou rodinu plánujete. 

     

    Takhle to vypadá doopravdy! Skutečná podoba mateřství očima fotografky

    Takhle to vypadá doopravdy! Skutečná podoba mateřství očima fotografky

    Čím menší dítě, tím větší doma panuje chaos. Nebo taky čím více dětí, tím větší chaos. Americká fotografka Daniela Guenther si rozhodně nebrala servítky…celý článek

  • To je škoda, zase holka/kluk!

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Tohle je obzvláště vypečená otázka, po níž by člověk tazatele rád odeslal do horoucích pekel. Někteří jedinci jako by při pomyšlení na to, kolik kdo má dětí a jakého pohlaví, ztráceli takt a soudnost. Když jsem byla potřetí těhotná a vyšlo najevo, že to bude zase kluk, někteří mě dokonce litovali! Proč? 

  • Holka dobrý, kluk lepší!

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Má kamarádka zase horko těžko otěhotněla podruhé, čekala druhou dcerku, bála se, zda dítě vůbec donosí, a její tchyně si přesto nedokázala odpustit poznámku: "No jo, no, tak to holt budete muset zkusit potřetí, aby rod dostal pokračovatele." Protože v očích některých lidí – a rozhodně to nejsou jen muži, ačkoli si to leckdo myslí – je kluk lepším pohlavím. 

  • Zvláštní kategorie aneb tohle už je trochu šílenství, ne?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Mně samotné se kolotoči těchto otázek podařilo utéct, až když jsem čekala čtvrté dítě. To připadalo většině lidí naštěstí tolik praštěné, že to radši nekomentovali vůbec nebo se prostě zarazili u počtu potomků. Na úvahy o tom, jakého by měl být další potomek pohlaví, už jim nezbyly síly. I když – jakmile se ukázalo, že to je dcera po třech klucích, už to jelo zase: "Tak konečně se vám to povedlo!"

    To musíte vidět! Miminko se poprvé setkalo s kočkou

    To musíte vidět! Miminko se poprvé setkalo s kočkou

    Těžko říci, co si myslí kočky, když se poprvé setkají s novým členem domácnosti. Možná ho nenávidí, možná je jim to jedno, často na něj žárlí. Každopádně…celý článek

    Dojměte se! Malé děti se navzájem utěšují se svými sourozenci

    Dojměte se! Malé děti se navzájem utěšují se svými sourozenci

    Sourozenci se asi vždycky občas poškorpí, ale občas jsou k sežrání. Třeba když se navzájem utěšují a snaží se jeden druhého rozesmát nebo když je prostě…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku