Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

/
  • (archiv)
    25. července 2022 ● 06:00

    Runy patří k nejmocnějším, ale také nejtajemnějším magickým symbolům. Malovaly se na domy, ryly se do mečů i na kolébky a také předpovídaly budoucnost. Poselství dávné moudrosti nesou i dnes. 

  • 1.

    Význam run

    Abychom mohli s runami jakkoli pracovat, musíme znát jejich význam, a to většinou i v širších souvislostech. Psaní runových formulí a věštění z run totiž zohledňuje i přenesené významy, v runách ukryté.

     

    Každá ze 24 prastarých run, které tvoří runovou abecedu, je navíc přiřazena k určitým datumům, takže má  souvislost i s datem narození. Poznejte významy všech čarovných run.

     

    Runová abeceda
    Runová abeceda
    Autor: archiv

     

     

  • 2.

    F (fehu, feoh) - dobytek - 29. 6. - 13. 7.

    Autor: archiv

     

    Bohatství je potěšením pro každého,
    přesto každý musí dát ochotně,
    jestli chce jásat v nebi.

     

    F je runou majetku, zisku, to vzhledem k tomu, že dobytek byl pro lidi v době, kdy užívání peněz nebylo běžné, hlavním ukazatelem movitosti majitele. Dnes nabádá k opatrnosti a prozíravosti, doporučuje přímočarost v obchodních záležitostech. Má vztah k Freyovi a Freye.


    Při věštbě signalizuje, že dosáhnete vytyčeného cíle, vzhůru nohama pak znamená potíže ve věcech finančních. Fehu se vyslovuje jako české F.

     

    Náš tip: Jací jste podle egyptského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

     

  • 3.

    U (Uruz, Ur) - tur - 14. 7. - 28. 7.

    Autor: archiv

    Divoký vůl je prudký,
    s rohy nad sebou,
    nebojácný bojovník, který
    kráčí pustinou
    všemohoucí

     

    Tato runa má název po praturovi, silném, bojovném zvířeti, zvířeti zasvěceném Thorovi, z jehož rohů se dělaly poháry na hostiny. Je runou rychlosti a síly, jak tura, tak toho, kdo ho dokáže ulovit, runou nespoutané přírodní energie, volnosti a přeneseně také mužské plodnosti. Užitek z této runy plynoucí nemůže mít pod kontrolou jedinec.

    Ve vikingském futharku je síla zvířete zaměněna za plodivou sílu deště dopadajícího na oseté pole. Stromem spojovaným s Urguzem je stříbrná bříza, která symbolizuje znovuzrození a nový začátek. Božstvem runy je Urd. Uruz se vyslovuje jako české U.

     

    Náš tip: Jací jste podle aztéckého horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE. 

  • 4.

    Th (Thurisaz, thorn) - obr - 29. 7. - 12. 8.

    Autor: archiv

    Thorn je velice ostrý,
    ke každému,
    těžko se zdržuje,
    krutý k těm, kdo
    odpočívají mezi ostatními.

     

    Th je tak zvaná „trolí runa“, obecně symbolizuje nepřízeň přírody, a to i v anglosaském futharku, kde její význam značí „trn“.

    V sekvenci tří znaků za sebou dokáže v textu změnit význam následujícího. Vyvolává démony podsvětí. Někdy se jí říká „Hrungniho srdce“, na základě legendy zaznamenané Snorri Sturlusonem, v níž Thór zabil obra Hrungniho. Obrovo srdce prý vypadalo jako trojúhelníkovitý runový znak s ostrými úhly.V okrajovém smyslu také symbolizuje sexuální agresi.

    Je runou převážně nebezpečnou a působící chaos, ale i ji lze využít kladně, pokud ji má magik plně pod kontrolou. V určitém kontextu může působit i jako ochrana, může pomoci překonat strach. Keřem, který je s ní spojován, je trnka. Thurisaz se vyslovuje jako TH v angličtině.

     

    Náš tip: Jací jste podle keltského stromového horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

     

  • 5.

    A (Ansuz, os) - bůh - 13. 8. - 28. 8.

    Autor: archiv

    Ústa jsou zdrojem
    řeči
    podpora
    moudrosti
    a pro každého
    požehnání a
    důvěra

     

    Runa znamená boha jako takového, pro seveřany zejména někoho z Ásů nebo samotného Odina. Představuje také božský princip a moudrost, dorozumívání s vyšší inteligencí, může věštit osudovou zkoušku nebo cestu.


    V sousedství negativních run věští nepříjemný osud. Její přítomnost při věštbě znamená, že odpověď přichází „z vyšších sfér“. Značí také, že máte o pomoc požádat někoho moudřejšího a zkušenějšího, při vzývání je pokládána za šťastnou a je možné ji použít k vzývání tvořivých sil země. Je spojována s Jasanem. Vyslovuje se jako otevřené A.

     

    Náš tip: Jací jste podle mayského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 6.

    R (Raido, rad) - jízda na koni - 29. 8. - 12. 9.

    Autor: archiv

    Jízda dvoranou
    je velmi příjemná,
    silnější je
    sedět na silném koni
    a urazit míli cesty.

     

    Tato runa značí cestu, jízdu, dlouhou výpravu na koni, nebo se zápřahem. Runa byla pravděpodobně cestovním kouzlem, určeným pro ochranu lidí i nákladu. Přisuzuje se Thorovi. Může být symbolem vnější i vnitřní cesty.

    Ve věštbě znamená komunikaci (poslání zprávy), někdy také sex, spíše ve smyslu zábavy než plození, může znamenat životní změnu. Raido je runou obchodníků, kterým sděluje, aby jednali rychle. S runou je spojován dub a vyslovuje se jako české R.

     

    Náš tip: Jakou máte podle horoskopu karmu? ZJISTÍTE TO ZDE

    Video
    Video se připravuje ...
    Úplňky v roce 2022 a na co si dát během nich obzvlášť pozor • Videohub

  • 7.

    K (Kaunaz, cen) - pochodeň - 13. 9. - 27. 9.

    Autor: archiv

    Pochodeň pro všechny živé
    je bledá a jasná
    nejvíc hoří kde
    vznešení lidé odpočívají.

     

     

    Runa K znamená pochodeň, světlo, je však spojována také se symbolem člunu, ve vikingském futharku však vřed, proto je její interpretace nejednoznačná, obecně však spíš pozitivní.


    Kaunaz zlepšuje zdraví, představuje světlo duchovní cesty, symbolizuje silnou sexuální energii, je považována za runu ženskou, ve vikingském futharku se o ní však hovoří jako o „chorobě osudné dětem, pálivých bolácích a pachu hnilobném“. Je tedy možné, že obklopena negativními runami může signalizovat i nemoc. Jejím stromem je borovice, rostlinou petrklíč a božstvem Heimdal. Runa se vyslovuje jako české K.

     

    Náš tip: Jací jste podle arabského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 8.

    G (Gebo, gyfu) - dar - 28. 9. - 12. 10.

    Autor: archiv

     

    Dar je pro každého
    sláva a povýšení
    a pro potřebné
    pomoc a potrava.

     

    Runa znamená dar, ovšem není vyjádřeno, o jaký dar se jedná. Obecně jde o vztah mezi dárcem a obdarovaným, spojuje lidi a bohy, bohaté a chudé, milující… může značit uzavření smlouvy i polibek mezi zamilovanými. Ve věštbě ukazuje na možnost získání velmi důležité informace nebo rady.

    Runa prý chránila před jedem v poháru. Dodnes uchoval zvyk označovat sudy s pivem třemi X, čili třemi runami Gebo. Její rostlinou je maceška, stromem jasan a jilm a božstvem Gyfu. Vyslovuje se zhruba jako české G, ovšem s jazykem opřeným o patro (Gh).

     

    Náš tip: Jací jste podle hebrejského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

     

  • 9.

    W (Wunjo, wyn) - dokonalost - 13. 10. - 27. 10.

    Autor: archiv

    Potěšení třeba není
    těm, kdo mají skromná přání a
    zármutek
    a rozmnožili se a jsou blažení.

     

     

    Runa značí pohodlný život, štěstí, úspěch. Lingvisticky odpovídá německým slovům wulthuz (sláva) a winjo (pastvina), ve věštbě tato runa oznamuje dostatek, štěstí a harmonii z něj vyplývající. Připomíná nám, abychom užívali dobrých časů, dokud trvají.


    Runa je spojována s Odinem, jejím stromem je jasan. Runa se vyslovuje jako W v současné angličtině.

     

    Náš tip: Jací jste podle tibetského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 10.

    H (Hagalaz, haegel) - krupobití - 28. 10. - 12. 11.

    Autor: archiv

    Kroupy jsou nejbělejší
    zrna
    vlní se z nebe
    točí se ve vzduchu
    a mění se ve vodu.

     

    Symbolizuje jednak krupobití jako přírodní jev, jednak déšť střel. Je runou náhlého zvratu v životě, ale jde o zvrat spíše nepříjemný, o vpád negativních událostí do navyklého toku času. Obecně symbolizuje neštěstí. Při věštění značí zvrat, který je mimo naši kontrolu, daný vnějšími okolnostmi, které nemůžeme ovlivnit. Může věstit také živelné katastrofy.

    V širším kontextu nás upozorňuje na problémy, které je třeba řešit a meditovat s ní znamená připravit se na malé osobní zemětřesení. Je ztotožňována s bohem Urdem. Jejím symbolem je had a s runou je spojován javor a tis. Hagalaz nás také učí pokoře před silami přírody. Runa se vyslovuje jako české H.

     

    Náš tip: Jací jste podle buddhistického horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 11.

    N (Nauthiz, nyd) - nedostatek - 13. 11. - 27. 11.

    Autor: archiv

     

    Potřeba v prsou je přímá,
    ale může často být přispěním
    když se o ni včas pečuje.

     

     

    Značí potřebu a překážky, v nejhorším případě nouzi. Pokud byla vyškrábána nehtem, má moc pomáhat, je tedy i runou pomoci ve zlých dobách.

    Při věštbě nás varuje před zbrklostí a riskantním počínáním, doporučuje trpělivost. Znamená překážky a prodlení, ale také vytrvalost. Norská runová poezie k této runě ovšem praví, že „nahý muž bude zabit chladem“. No, to není povzbudivé. Ve věštbě symbolizuje příležitost a při pečlivém plánování i úspěch. Je spojována s bohyní Nott, a božstvem Skuld. Stromem, příslušícím k runě, je buk a jeřabina, bylinou hadí kořen. Vyslovuje se jako české N.

     

    Náš tip: Jací jste podle keltského zvířecího horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 12.

    I (Isa, is) - led - 28. 11. - 12. 12.

    Autor: archiv

    Led je studený a kluzký,
    třpytí se jako sklo,
    je jasný jako drahokamy?
    pole slité mrazem
    je příjemné na pohled.

     

     

    Runa značí ohrožení a radí, abychom své záměry podnikli ve vhodnější dobu, zároveň ale mírní konfliktní situace a chrání před magickým útokem. Je tedy také runou ochrannou.  V lásce značí ochladnutí a útlum.

    Runa je spojována s bohyní Vernandi, jejím symbolem je rampouch, stromem olše a rostlinou blín. Vyslovuje se jako I v anglickém slově Ice.

     

    Náš tip: Jací jste podle horoskopu starých Řeků? ZJISTÍTE TO ZDE


  • 13.

    J (Jera, ger) - rok - 13. 12. - 27. 12.

    Autor: archiv

    Úrodný rok
    je nadějí každého,
    kdy bohové dovolí zemi
    dát své pestré plody
    bohatým a chudým.

     

     

    Runa symbolizuje rok ve smyslu střídání ročních období a neúprosného toku času, také žně, kopí, rok hojnosti.

    V přeneseném slova smyslu značí i spravedlnost (příslovečné boží mlýny), zkrátka sklízení plodů vlastní činnosti všeho druhu. Tato runa je zasvěcená zimnímu slunovratu, jejím bohem je Frey a reprezentuje jak mužskou tak i ženskou energii. Ve věštbě je symbolem postupného zdokonalování a pomáhá při změnách v životě. Takto runa je připisována zemi. Vyslovuje se jako české J.

     

    Náš tip: Jaký je váš horoskop podle křestního jména? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 14.

    Y (Eihwaz, eoh) - tis - 28. 12. - 12. 1.

    Autor: archiv

    Tis je navenek
    jemný strom,
    tvrdý a pevný v zemi,
    pastýř ohně,
    s pokřivenými kořeny dole,
    potěšení na zemi.

     

    Runa je spojována se smrtí, je symbolem kontinuity a vytrvalosti, jako třináctá ve futharku je pro někoho také runou „smolnou“. Tis, strom seveřany uctívaný proto, že se z jeho dřeva vyráběl luky, je také stromem smutečním, proto runa znamená i vzkříšení, věčný koloběh. Eihwaz je silnou runou ochrannou. Jejím božstvem je Ulke a stromem samozřejmě tis. Runa se vyslovuje tvrději a uzavřeněji než J, má blíže k Y, asi jako v anglickém slově „yet“. V jiných literárních zdrojích je jako vzor výslovnosti uvedeno Ei.

     

    Náš tip: Jací jste podle demonického černého horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 15.

    P (Pertho, peorth) - vagina - 13. 1. - 27. 1.

    Autor: archiv

     

    Šachy jsou vždy představení a smích
    pro hrdé,
    kde válečníci sedí
    v pivnici
    radostní pospolu.

     

    O významu této runy se stále vedou spory. Uvádí se že značí tanec, strom v plodu, srdce… Každopádně je tato runa runou ženskou, váže se k tajemnu, doporučuje užívat potěšení s rozumem. Někdy může znamenat náhlý zisk, například výhru, nebo dědictví, také objevení dávno ztracené věci, nebo uzdravení. Její bohyní je Frigg.


    Ve věštbě se na tuto runu pohlíží jak na runu osudu a označuje hledání vnitřní proměny. Patří k ní osika, nebo buk, symbolem je miska (lůno). Její rostlinou je oměj. Runa se vyslovuje jako české P.

     

    Náš tip: Jací jste podle cikánského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 16.

    Z (Algiz, eolg) - ochrana - 28. 1. - 11. 2.

    Autor: archiv

     

    Ostřice roste v kapradí,
    bují ve vodě,
    pálí krev
    každého, kdo se jí dotkne.

     

    Silná ochranná runa, ve smyslu amuletu i chrámového útulku. Zřejmě má souvislost s tajemným slovem alu.  Každopádně je tato runa velmi pozitivní. Je spojena s losem, tisem a ostřicí. Jejím bohem je Heimdal. Používá se také v léčitelství. V jejím tvaru můžeme hledat symbol otevřené ruky, letící labutě, losího paroží, i člověka s rukama vztaženýma k nebi. Runa se vyslovuje jako souhláska stojící někde mezi Z a R.

     

    Náš tip: Jaké zvíře v sobě podle indiánského horoskopu ukrývá váš partner? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 17.

    S (Sowulo, Sigel) - slunce - 12. 2. - 26. 2.

    Autor: archiv

    Slunce je pro mořeplavce
    vždy spolehlivé,
    když se pohybují přes
    rybářskou lázeň,
    dokud je mořský koník
    nedonese k souši.

     

    Sowulo je velmi příjemná runa. Značí ochranu, pozitivní sílu, vítězství, slávu. Při neopatrném zacházení s ní však její pozitivní záře může oslepit okouzleného runika.

    Runová poezie popisuje tuto runu jako naději pro námořníky na dalekých plavbách (u národů mořeplavců ani není divu). Je to runa boha Bandura, je spojována se zlatou barvou, jmelím a jalovcem. Runa reprezentuje mužskou energii a se vyslovuje jako české S.

     

    Náš tip: Jací jste podle japonského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 18.

    T (Teiwaz) - Tyr - 27. 2. - 13. 3.

    Autor: archiv

    Tyr je znamení,
    které má důvěru
    vznešených,
    stále se pohybuje
    a v temnostě
    noci nikdy neodpočívá.

     

    Runa je zasvěcená Týrovi, bohu války a vítězství. Od počátku používání runového písma je snad nejužívanější runou pro amulety. Teiwaz je runou velmi pozitivní, značí vítězství, zdravou soutěživost, mužskou plodnou sílu, sílu vůle a vitalitu. Může přinést vítězství v soudím sporu, ale jen pokud jste v právu. Dodává lidem motivaci i boji a zápolení, vůli k vítězství.


    V Teiwazu někteří vidí tajemnou geir's-odd, oštěpovou runu. Stárnoucí válečníci si ji prý vyřezávali do těla, aby jim byla dopřána hrdinská smrt v boji a tak i cesta do Walhaly. Teiwaz je runa nejčastěji nalézaná na anglických pohřebních urnách. Na jedné z uren v Sawstonu v Yorkshire byla nalezena spolu s dalším prastarým germánským symbolem, svastikou. Při věštbě značí potřebu odvahy, rozhodnosti a schopnost převzít zodpovědnost za své činy. Runa je spojována s dubem, patří k ní červená barva. Runa se vyslovuje jako české T.

     

    Náš tip: Jací jste podle indiánského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 19.

    B (Berkana, beorc) - bříza - 14. 4. - 29. 3.

    Autor: archiv

    Bříza nemá plody,
    ale nese ratolesti bez
    přírůstku,
    je na nádherná ve svých
    větvích,
    obtížená listím,
    těžká ve větru.

     

    Bříza byla posvátným stromem, spojeným s jarními rituály plodnosti, proto je Berkana runou domova, rodiny, předpovídá radostnou událost. Runa je zasvěcená bohu Fredovi, je považována za runu léčivou, vyvolávající regeneraci. Používá se také při porodu.


    Ve věštbě je runou nových začátků a lásky. Mezi bohy je také spojována s bohyní Holdou, je to runa spíše ženská. Runa se nevyslovuje jako typická souhláska, jíž je české B. Podle Elliotta by výslovnost měla připomínat zvuk, jaký se tvoří, když prudce vydechujeme a přitom nezaokrouhlíme rty.

     

    Náš tip: Jaký kámen vás podle horoskopu ochrání? ZJISTÍTE TO ZDE. 

  • 20.

    E (Ehwaz, eh) - kůň - 30. 3. - 13. 4.

    Autor: archiv

    Kůň je potěšením vznešených,
    kde hrdinové ve zdraví na
    svých koních si vyměňují slova,
    pro neklidné je útěchou.

     

     

    Ehwaz je runou koně, zvířete, kterého si seveřané velmi cenili. Koně byli využíváni i k věštbám, Sleipni byl buď sněhově bílý nebo šedě grošovaný. Obecně značí pohyb, jak fyzický, tak i duchovní. Bohem spojovaným s touto runou je Frey. Ehwaqs je také runou komunikace, poselství i žádosti o pomoc. Je spojována také s Ragwortem, strome je dub a jasan. Vyslovuje se jako české E.

     

    Náš tip: Jaká květina s vámi podle horoskopu ladí? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 21.

    M (Manna, man) - muž - 14. 4. - 28. 4.

    Autor: archiv

    Lidé jsou jejich štěstím
    a drazí svým příbuzným,
    přesto se všichni musí odloučit
    jeden od druhého,
    protože bohové svěřili
    tělo zemi.

     

    Tato runa značí člověka, ať už jako jednotlivce, nebo celé lidstvo, označuje také společnost a její řád. Je runou lidí, kteří mají sklon pomáhat druhým, nabádá ke spolupráci pro zajištění úspěchu celku. Pojí se se vztahy a příbuzenstvím. Nese s sebou ochrannou a obrannou moc. Každý člověk je součástí lidstva, ale každý jednotlivě utváří svůj osud


    Symbolickým významem tého runy je manželství nebe a země, je spojována s bohy Heimdalem, Odinem a Friggou. Jejím keřem je cesmína, bylinou mořena. Vyslovuje se jako české M.

     

    Náš tip: Čím jste podle horoskopu byli v minulém životě? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 22.

    L (Laguz, Lagu) - voda - 29.4. - 13. 5.

    Autor: archiv

    Voda se suchozemcům
    zdá únavná,
    jestliže se na ni odváží
    v nepevném člunu,
    mořské vlny budou pěnit
    a mořský kůň bude dbát,
    aby nepohazoval hlavou.

     

    Tato runa je zasvěcena Njördovi, značí plynutí, proměnlivost, také nedostatek sebeovládání. V kladném slova smyslu pak empatii, imaginaci, intuici a sexuální fantasie. Je runou umělců, malířů, herců a spisovatelů, podporuje intuici. Runa je spojována s tuleňem, rackem a vrbou. Ve věštbě symbolizuje přechod z jednoho stavu do jiného, je to runa ženská. Vyslovuje se jako české L.

     

    Náš tip: Jakou barvu má vaše aura? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 23.

    Ng (Inguz) - Ing/ Frey - 14. 5. - 28.5.

    Autor: archiv

    Ing byl nejdřív spatřen mezi
    východními Dány,
    odplouval přes vlny
    se svým vozem vzadu,
    tak ho válečníci pojmenovali.

     

    Runa je zasvěcena bohu Freyovi, jehož jiné jméno bylo Ing. Symbolizuje  plodnost a někdy je pokládána za runu poznačující mužský pohlavní orgán a přímý ekvivalent samičí Pertho. Dále je zmiňována také ochrana domova, rodinného krbu.


    Obecně symbolizuje dokončení, dosažení cíle. Může znamenat porod nebo orgasmus, ale také  duchovní osvícení,  sexuální význam však převažuje. Runa také označuje dokončení velkého díla a vychutnání úspěchu. Inguz je ve spojení s jabloní, jejím symbolem je penis. Vyslovuje se jako nosové N v českém slově „sklenka“.

     

    Náš tip: Jaká barva vám podle horoskopu svědčí? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 24.

    O (Othila, ethel) - dědictví - 29. 5. - 13. 6.

    Autor: archiv

     

    Domov je milován každým,
    když se mohou těšit ze svých
    práv a práce
    a prospívat v míru.

     

    Tato runa označuje vše, co lze předat potomkům, či bližním, v rozšířeném významu také rodnou zem. Může symbolizovat jak vědomosti a vlastnosti, tak i hmotné statky. Na druhé straně, připomíná nám, že abychom mohli dědit, někdo jiný musí zemřít. Lze ji použít při hlídání rodinného majetku a k dosažení úspěchu. Runa je spojována s Odinem, jejím stromem je hloh a rostlinou jetel. Runa se vyslovuje jako české O.

     

    Náš tip: Jaký účes vám podle horoskopu nejvíce sluší? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 25.

    D (Dagaz) - den - 14. 6. - 28. 6.

    Autor: archiv

     

    Den je boží posel,
    světlo bohů
    je štěstím a potěchou
    pro bohaté a chudé.

     

    Dagaz je pozitivní runou, symbolizující den, denní světlo, bezpečí, které poskytuje. Značí také růst, pokrok, vývoj, varuje však před sebestředností. Runu Dagaz je možno použít k transformaci v životě, je spojována s bohem Heimdalem, je nositelkou mužské energie a jejím stromem je jedle. Přestože reprezentuje písmeno D, vyslovuje se tato runa jako anglické TH ve slově „then“.

     

    Náš tip: Jaké je vaše ideální povolání podle horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE

  • 26.

    Další runy

    Ještě, než výklad významu zcela opustíme, sluší se zmínit o symbolech, které  nejsou součástí futharku, ale nelze je pominout.

     

    První z nich je runa Gar, která označuje „kopí“, možná přímo Odinovo kopí Gungni. Toto kopí je sybolem Yggdrasilu, takže runu Gar můžeme vykládat i jako runu světového stromu.

     

    Další z „nezačleněných“ run je svastika, která je znakem pro Thorovo kladivo Mjöllni. Kromě čtyřramenné svastiky se v runových nápisech užíval i symbol tříramenný, tzv. trojnoží.

     

    Triceps  je znamením božské ochrany a síly, užíval se samostatně, zejména v ornamentech.

     

    Náš tip: Jaká je vaše povaha podle dne narození? ZJISTÍTE TO ZDE

     

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz