Sedm věcí, které udělají novopečení otcové vždycky špatně

  • Sedm věcí, které udělají  novopečení otcové vždycky špatně
    Krmí dítě jinak než vy a ještě v posteli? No a, svět se kvůli tomu nezboří
    Foto: profimedia.cz
    Sdílej na facebooku
    2. ledna  2018 
     06:00

    Jsou věci, které novopečený otec neudělá napoprvé zpravidla nikdy dobře, i kdyby byl sebezapálenější. Může si s potomkem skvěle vyhrát, být sebevíc milující rodič, u některých činností se ale vysloveně trápí. Výjimku tvoří ti, kteří zůstanou s dětmi na rodičovské dovolené a jsou denně podrobováni tvrdému tréninku. Co dělají ostatní novopečení otcové vždycky špatně?

  • Zapínání knoflíků a patentek

    Otec obléká dítě
    Otec obléká dítě
    Autor: Shutterstock.com

    Proč jich je na dětských oblečcích tolik? Proč jsou ty knoflíkové dírky tak malé? A proč někdo ještě nevymyslel startovací knoflík označený zvláštní barvou, která by pasovala ke startovací dírce? Existuje už jen jediný způsob zapínání a rozepínání, který je dokáže rozběsnit víc, a to je patent na dámských podprsenkách!

     

  • Sbalení tašky

    Otec na procházce s dítětem v kočárku
    Otec na procházce s dítětem v kočárku
    Autor: Shutterstock.com

    Není tak složité pamatovat si těch pár věcí, které si má vzít s sebou na tak nevinnou akci, jako je projížďka s miminkem. Ale než je do té tašky donese, desetkrát ho něco vyruší, a tak se nelze divit, že tam něco prostě neskončí: náhradní dudlík. Čistá plena na utření pusinky. Lahvička s vodou. Na druhou stranu, otec si vždycky poradí bez všech těchto "nezbytností".

  • Výběr oblečení

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud jim náhodou zapomnětlivá matka nepřipraví hromádku, kterou mají použít, nastane zpravidla jedna z následujících variant: otec vybere něco z hromádky ve skříni "bude mu to asi za půl roku". Vybere něco z poličky "dnes by mu v tom byla zima". Vybere pyžamo. Jisté je jedno: je mu to jedno.

  • Pokus o sex

    Autor: 

    Je úplně jedno, kdy se to stane: pravděpodobně to bude vždycky špatně. Bylo dítě celý den hodné a žena má dobrou náladu? Pak má určitě radost, že jí večer zbylo dost sil na nahrání pár fotek na Facebook. Bylo dítě celý den protivné a manžel má pocit, že ženě svým zájmem dokáže, že je pro něj stále bohyně? Zase špatně: bohyně nemyslí na nic jiného, než kolik minut se jí podaří spát. Prostě se s tím smiřte: pár měsíců po porodu si "vždycky vzpomene v blbou chvíli".

  • Zaseknutí v hospodě

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Desetkrát muž odolá svodům kamarádů a kolegů zajít "na jedno". Cosi jako odpovědnost ho táhne domů. Pojedenácté zaváhá: tak dneska by to snad šlo, ne? Manželka byla přes den u kámošky, nehlásila žádný problém, tak proč by se konečně nepoveselil s kamarády? Vsaďte se, že ač tomu přes den nic nenasvědčovalo, bude to právě dnes, kdy dítě dostane v noci teplotu, bude zvracet nebo alespoň pořádně brečet. A manžel se vrátí domů absolutně nepoužitelný dítě alespoň pochovat. O nějakém odvezení autem na pohotovost nemůže být ani řeč. V nejlepším případě kvůli kocovině prospí druhý den, ačkoliv slíbil, že bude hlídat.

  • Pamatovat si, kolik dítěti je

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Už v těhotenství je to zmatek. A od muže se ani nečeká, že by se orientoval v počítání 16+5, a ještě si to pamatoval. Stačí orientačně znát datum porodu. Po narození dítěte všechno běží ještě rychleji. Na otázku "kolik mu je?" – většinou od lékaře – odpoví zpravidla: Jé, počkejte... A začne počítat. A nedopočítá se. Na váhu se ho pak raději nikdo neptá.

    Táta filmoval svou dceru od narození do plnoletosti:

  • Odhadnout, kdy přijde nový vývojový skok

    ...
    ...
    Autor: ...

    Tohle chce fakt vypěstovaný instinkt a ani ten, kdo je s dítětem téměř každou minutu jeho bytí, to nemůže vědět. Vsaďte se, že to bude právě otec, během jehož hlídání děcko poprvé zjistí, že je skvělé všechna DVD vyndat z obalu a vyházet je ven. Že je skvělé rozmotávat toaletní papíry nebo rozstříhat vše, co mu přijde pod ruku.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku