Velké boky a silná stehna? Víme, jak hubnout v problematických partiích!

  • Velké boky a silná stehna? Víme, jak hubnout v problematických partiích!
    27. května  2015 
     06:00

    Když se člověk podívá na Věstonickou venuši, která je považována za kult plodnosti, napadne ho, proč vlastně hubnout v bocích a na stehnech? Jenže přebytek tuku v těchto oblastech není úplně nejzdravější, a co si budeme povídat – pohled na ženu, které se rýsuje přes upnuté kalhoty, není zrovna okouzlující. Problém ale je, že zbavit se tuku v těchto partiích není vůbec snadné. Přesto to jde, jak ukazují rady z webu Shape.com. 

  • Genetické predispozice

    Široké boky nám jsou dány od přírody.
    Autor: Shutterstock.com
    Ať se nám to líbí, nebo ne, zhubnout v partiích boků a stehen není tak jednoduché. Ne protože bychom se snad dostatečně nesnažily, ale protože je ukládání tuků v těchto oblastech dáno evolučně. Dříve se ženy mohly spoléhat na své zásoby v případě těhotenství a následného mateřství, kdy potřebovaly více síly. Kromě toho je to spoustě z nás dáno geneticky, mít objemnější boky, a soupeřit s těmito predispozicemi není jednoduché.
  • Jste typ hruška

    S hubnutím postavy typu hruška se ženy natrápí nejvíc.
    Autor: profimedia.cz
    Co naplat, všichni jsme do genetické výbavy dostali i určitý typ postavy. Jedním z nich je i typ hruška. Takovým lidem se ukládá tuk hlavně ve spodních partiích, tedy na zadku a stehnech. Často se za tím skrývá i problém s lymfatickým systémem, tedy to, že se ve stehnech zadržuje více vody, než kolik je potřeba. V takovém případě jsou úprava jídelníčku a cvičení pouze jedním z nosných bodů, kterými se musíte při redukci váhy zabývat. Dále je pak dobré nechat si vyšetřit lymfatický systém odborníkem, ten vám může doporučit třeba lymfodrenáže. Ovšem příčinou toho, že se někomu lymfa usazuje více než ostatním, je opět špatný životní styl. Pokud se člověk nehýbe, lymfa nemá takovou šanci pořádně proudit.
  • Jste typ jablko

    Podobá se vaše tělo jablku? Nezoufejte, víme, co s tím.
    Autor: profimedia.cz
    U ovoce zůstaneme. Druhým častým typem postavy je jablko. Takovým lidem se ukládá tuk hlavně v oblasti břicha a boků. I z toho důvodu je potřeba k redukci váhy přistupovat trochu odlišně než u hrušky. Vše tu začíná u jídla. Rozhodně zapomeňte na jednoduché cukry, ale zamyslet byste se měli i nad příjmem červeného masa nebo mléčných výrobků. Naopak věnujte dostatek pozornosti pohybu, hlavně běhu nebo chůzi. Několikrát týdně si dejte alespoň deset minut posilovacích cviků na břicho a boky a kila půjdou postupně dolů. Nicméně jestliže máte široké boky, i bez tuku zůstanou výraznější, než má třeba vaše kolegyně. 
  • Základ je ve stravě

    Brokolice je skvělá pro hubnutí.
    Autor: Thinstock.cz
    Nezáleží na tom, jestli jste hruška nebo jablko, všechno začíná u zdravé stravy. Je dobré se vyvarovat jídel, jejichž tuky se vám vrážejí rovnou do dolních partií. A naopak byste si měli do jídelníčku zařadit takové kousky, které pomůžou tuky odbourat. Někteří vědci tvrdí, že k tomu přispěje pravidelná konzumace brokolice, sójových výrobků nebo lněných semínek. Má to totiž co do činění s hormonem estrogenem, který nese svou vinu za ukládání tuků na bocích a stehnech.
  • Zaměřeno na boky

    Pozdrav slunci
    Autor: Shutterstock.com
    Každopádně vždy je to otázka volby a všechno lze trochu usměrnit. I zásobu tuku. Mnoho žen neví, jak se správně hýbat, aby spalovaly tuk místo tvorby další svalové hmoty, což má za následek optické zvětšení problematické partie. Při hubnutí je potřeba aktivovat svaly ve středové části těla, na což jsou nejlepší jóga nebo pilates. K tomu ale nezapomeňte přidat aerobní pohyb, ideálně běh nebo plavání. 
  • Zaměřeno na stehna

    Jestliže chcete zhubnout ve stehnech, rozhodně zapomeňte na posilování.
    Autor: Shutterstock.com
    Jestli se chcete zbavit silnějších stehen, pak si budete muset dát pořádně do těla. Jinak než aerobním cvičením toho nedocílíte. Musíte totiž pořádně nastartovat svůj metabolismus, aby vám mizel podkožní tuk co největší rychlostí. K tomu ale přidejte ještě posilování horní poloviny těla, abyste dosáhli symetrických proporcí. Lidé se silnějšími stehny totiž mají sklony k tomu, dělat tu zásadní chybu, že posilují nohy v domnění, že vybudováním dalšího svalstva spálí tuky. Ale čím více se zaměříte pouze na nohy, tím více v této oblasti budete nabývat.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji