Kila nejdou dolů? Nechte si poradit od odborníka! Víme, jak ho vybrat!

Nechte si s hubnutím poradit od odborníků!
Nechte si s hubnutím poradit od odborníků!
Foto: Shutterstock.com
16. ledna  2015 
 06:00

Hubnout sám má určitě své výhody, ale pokud se spojíte ještě s někým jiným, užijete si minimálně o něco více srandy, a navíc se můžete poučit a získáte nové zkušenosti. Navíc když se dáte dohromady s odborníky, kteří hubnutí a zdravému životnímu stylu skutečně rozumějí, kila půjdou dolů mnohem jednodušeji a hlavně efektivněji! 

Shodit pár přebytečných povánočních kil nemusí být takový problém, ale jestli se člověk rozhodne zhubnout nějakou větší hmotnost, není úplně od věci poradit se o tom s odborníkem. Mimo to, že vám ušije hubnoucí program na míru, tak vás bude i hlídat a držet nad vámi pomyslnou ochrannou ruku. Navíc když víte, že vaši snahu zhubnout někdo kontroluje, pravděpodobně budete hřešit mnohem méně, než pokud byste se do toho pustili sami.

 

Na semináři se podělíte o zkušenosti

 

Svěřte se do rukou odborníků, kteří vám pomohou s redukcí váhy!
Autor: Shutterstock.com

Můžete se rozhodnout, zda se chcete svěřit odborníkovi, ke kterému budete docházet individuálně, nebo se přidáte k dalším lidem s podobnou touhou zhubnout, jako máte vy.

 

Skupinové semináře a kurzy mají tu výhodu, že sdílíte své zkušenosti s více lidmi a i oni vás mohou obohatit o své poznatky z hubnutí. Kurzy se různí, nejen svým zaměřením, ale i cenově. Vybrat si můžete krátkodobé semináře, kde se dozvíte hlavně praktické věci, nebo dlouhodobé, kde budete pod dohledem odborníků – a často tyto kurzy zahrnují komplexní pomoc od první konzultace přes sestavení individuálního plánu až po kontrolu vaší životosprávy.

 

Jedním takovým seminářem je například ten s názvem: Informace se na nás valí ze všech stran, kde je tedy pravda? Výživa a obezita všude kolem nás. Pořádá ho sdružení STOB v neděli 18. ledna. Dozvíte se zde spousty užitečných informací a odborníci uvedou na pravou míru neustále omílané mýty, jako jestli je lepší máslo, nebo margarín, zda je skutečně zdravější sladit fruktózou či jak si ve skutečnosti vedou biopotraviny. Účastník kurzu si může předem připravit otázky, na které by si on sám přál získat odpovědi, a udělat si ucelený obrázek na dané téma. Cena semináře je 1700 korun.

Dieta šitá krvi na míru

 

Poslední dobou nejoblíbenějším dlouhodobým kurzem je metoda hubnutí zvaná metabolic balance. Na základě rozboru krve a dalších zdravotních parametrů vám odborníci sestaví osobní jídelní plán. Z rozboru lze totiž odhalit, jaké látky v krvi přebývají, nebo naopak chybějí, a podle toho se pak do jídelníčku zařadí. Cena kurzu se pohybuje od 7500 Kč a pořádají jej různá studia.

 

Autor: Profimedia.cz
Existují i kurzy, které vám pomohou naučit se sestavit si dietní jídelníček tak, aby vám nechyběly žádné živiny a také jste netrpěli hlady. K tomu doporučí i vhodný sport, který byste měli při redukci váhy provozovat. Některé kurzy pomáhají i se získáním většího sebevědomí pomocí různých seminářů asertivity či lekcí se stylistkou, která poradí, jak se vkusně oblékat ve vztahu ke své postavě. Ceny těchto kurzů, které bývají několikatýdenní, se pohybují zhruba od 1500 korun. Cena se odvíjí od poskytovaných služeb.

 

Jestli ale máte jídelníček zmáknutý a víte co a jak, ale stále ještě tápete v pohybu, můžete se přihlásit na některé ze skupinových cvičení, která dnes provozují téměř všechna sportovní centra. Vybrat si můžete buď klasická aerobní cvičení, jako jsou třeba aerobik, zumba nebo třeba spinning, nebo kurzy, které jsou nějak specificky zaměřeny. Jsou to třeba kruhové tréninky, tréninky na posílení břišních svalů anebo intervalový trénink. Cena se zde různí podle toho, zda si koupíte jednorázovou vstupenku, či permanentku, a podle náročnosti cvičení.

Autor: Marie Šilhová, Marie Šilhová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji