Karla Lawa spatřili naposledy jeho přátelé v noci 15. listopadu, když jejich skupinka opouštěla bar na Starém Městě. Posledně ho viděli před půlnocí u baru Maxim v Melantrichově ulici. Do hotelu na Florenci už nedorazil.

Podle přátel je to víc než divné – Karl prý zmeškal synovy narozeniny, přitom pro něj rodina znamená vše. Něco takového podle nich prostě v povaze nemá. Jeho mobilní telefon je nedostupný.

„Pili jsme celý den. Nikdo z nás ale nebyl sťatý až pod obraz,“ vysvětlil pro server tn.cz Karlův bratranec Steve. Když nedorazil večer na hotel, ostatní se příliš nestrachovali – předchozí večer mu trvalo dvě hodiny budovu najít.

Jenže se neobjevil ani v neděli ani v pondělí na letišti. V hotelu navíc zůstaly všechny jeho věci. Pražské nemocnice muže jeho popisu nepřijaly, na vyvěšené plakáty s prosbou o pomoc zatím nikdo neodpověděl.

Bratranec Steve je zoufalý, prohlásil, že je ochoten odložit svou svatbu, která se má konat 29. prosince, na neurčito, dokud Karla nenajdou! Přátelé, kteří s Karlem přijeli, v Praze nakonec zůstali. Několikrát kontaktovali policii, ale zatím žádná změna – od úterý má případ v rukou kriminálka. Celý týden Karlovi kamarádi vyvěšují po městě plakáty s jeho fotografií a dál pátrají, jenže zatím marně...

Na Facebooku vznikla i skupina „Please help find Karl Law in Prag“, kde je v tuto chvíli téměř třináct tisíc lidí. Všichni se neustále snaží pomoci; radí, kde všude Karla hledat – v nemocnicích, v různých irských a anglických barech v okolí. Někdo radil i prohledat okolní vesnice. Bez úspěchu. Karlovi kamarádi, kteří do Prahy cestovali, aby muže našli, měli dokonce v plánu rozdávat v letadle letáky.

Podle popisu je Karl přibližně 180 cm vysoký, má světle hnědé vlasy svázané do culíku. Pokud byste měli jakékoliv informace, obraťte se na nejbližší policejní stanici nebo na linku 158.

Fotogalerie
5 fotografií