Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exmanželka Železného prodává své sídlo ve Francii?! Co se stalo?

Autor: simao - 
30. října 2014
15:32

Bývalá manželka Vladimíra Železného (69) Marta Davouze (69) prodává "zámeček" ve Francii, uvedl server tn.cz s odkazem na inzerát jedné známé realitky. Na kolik tohle panské sídlo nedaleko břehů Atlantického oceánu vyjde? Případný zájemce prý musí "vysolit" částku přesahující 30 milionů korun! Jenže otázkou je i to, proč by bylo na prodej.

Marta Davouze se přestěhovala z Prahy na francouzský venkov, nyní však exmanželka Vladimíra Železného prodává podle tn.cz honosný "zámeček" u městečka Erquy. Venkovské sídlo ze 14. století nedaleko pobřeží Atlantiku, které zájemce přijde na více než 30 milionů korun, jak upozornil server na údajný inzerát realitní agentury RE/MAX.

Její česká pobočka však o prodeji nic neví, pokud se prodej realizuje, tak přes agenturu přímo ve Francii, řekl Blesk.cz mluvčí Tomáš Hejda. "Nicméně se dá očekávat, že podobná nemovitost bude součástí neveřejné nabídky. V takovém případě je RE/MAX vázán mlčenlivostí vůči svému klientovi a bez jeho přímého souhlasu nesmí žádné další informace poskytovat," upozornil mluvčí Blesk.cz.

Syn Jakub Železný: Jezdíme tam

"Za prvé, není to zámeček, je to manoir. Vlastně rozšířené stavení. Pak jsem také neslyšel, že by to prodávala, slyším to od vás poprvé. Neměl bych důvod vám to neříct. Když to jde, tak tam jezdíme, je tam hezky, líbí se mi tam. Ale je to její majetek, ať si s tím dělá co chce," řekl Blesku syn paní Marty, známý moderátor Jakub Železný, když jsme se snažili vypátrat, v jakém stádiu údajný prodej sídla je.

Manoir de Langourian se přitom nachází v Bretani, která jeho matku a spisovatelku Martu Davouze okouzlila. Sepsala o ní i knihu Dům v Bretani, kde vysvětluje, proč se do tohoto kraje zamilovala. "K tomu, aby tu člověk žil a pracoval, aby to při první vichřici nevzdal a neodjel do méně drsných končin, musí totiž Bretaň opravdu milovat. Musí být trochu romantik, musí se vcítit do její podivuhodné nostalgie, do její starobylé duše," svěřuje se ve své knize dnes již důchodkyně Marta Davouze. Nyní je však francouzské romanci konec?

Zakladatelka Centra Franze Kafky Marta Davouze se do sladké Francie přesunula po krachu vztahu s legendárním televizním "ředitelem". Znovu se totiž provdala, tentokrát za Francouze Joëla Davouze. Lesního hospodáře, kterého prý sbalila v baru plném námořníků.

Najde kupce pro své břečťanem porostlé a především zrekonstruované sídlo, složené z několika kamenných stavení, které zájemci naskýtá romantické a luxusní vnitřní interiéry? Historická stavba přitom sloužila v poslední době i jako ubytovací zařízení pro náročnější klientelu s "vybraným vkusem", jak se uvádí na jeho stránkách.

Rozvod s Vladimírem Železným chtěla ona

S "ředitelem" Vladimírem Železným se přitom Marta Davouze rozvedla v roce 2002. Po dvaatřiceti letech. Vedle Jakuba, který se vydal ve stopách svého otce a pravidelně se objevuje na televizních obrazovkách, mají i syna Davida. "Byli jsme spolu od necelých šestnácti, devět let jsme spolu chodili, pak jednatřicet let manželství. Zdálo se nepředstavitelné z toho vystoupit, ale jsem ráda, že se mi to povedlo," vzpomínala letos v květnu Marta Davouze na rozvod s Vladimírem Železným v rozhovoru pro Marianne. A přiznala, že šlo o její nápad. "Chtěla jsem už dávno, ale za komunistů to nebylo možné," dodala.

panda82 ( 31. října 2014 09:25 )

Ježíši já se rozvedl za komoušů, je ten rozvod platný,

fjdksla ( 30. října 2014 23:09 )

Víš, ty kukuku, že Gusta Fučíková ovdověla v roce 1943 a že se už nikdy nevdala? A že Švorcová se za komunistů rozvést mohla a taky že se rozvedla? ( její první manžel byl dirigent Jindřich Rohan, druhý malíř Vladimír Šolta). Chtěl jsi být vtipný, ale pouze jsi ukázal, jak jsi blbý.

fjdksla ( 30. října 2014 22:56 )

Milé děti, dnes jste si vyslechly pohádku o tom, jak za komunistů neexistovaly rozvody (nebo aspoň paní Železné zůstala možnost rozvodu utajena).

libusak7 ( 30. října 2014 22:55 )

libusak7 ( 30. října 2014 22:55 )

Ať vrátí rodina všechny prachy zpět do republiky. Zloději zlodějský

Zobrazit celou diskusi