Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obama pohrozil Rusku dalšími sankcemi za destabilizaci Ukrajiny

Putin Obamovi při hodinovém telefonátu sdělil, že Rusko na Krymu postupuje správně.
Putin Obamovi při hodinovém telefonátu sdělil, že Rusko na Krymu postupuje správně.  (Autor: Reuters/EPA)
Autor: ČTK - 
17. dubna 2014
07:45

Americký prezident Barack Obama pohrozil Rusku dalšími sankcemi v případě, že Moskva bude pokračovat v podpoře separatistů na východě Ukrajiny.

"Pokaždé, kdy Rusko podnikne kroky směřující k destabilizaci Ukrajiny a porušení její svrchovanosti, bude to mít následky," řekl v rozhovoru pro televizi CBS. "Putinova rozhodnutí jsou špatná nejen pro Ukrajinu. Dlouhodobě uškodí i Rusku," dodal.

Agentura AP dala Obamovy výroky do souvislosti s přípravami nového balíku protiruských sankcí, které by měly postihnout ruské boháče blízké prezidentu Vladimiru Putinovi. Sankce sice nemají být vyhlášeny před dnešními ženevskými rozhovory ministrů zahraničí USA, EU, Ruska a Ukrajiny, s jednáním však nejsou spojována velká očekávání.

Obama v interview připomněl, že Rusko naprosto jasně porušilo ukrajinskou svrchovanost a územní celistvost březnovou anexí Krymu. Rusové také pokračují v podpoře proruských milicí na jihu a východě Ukrajiny.

Navzdory rostoucímu napětí v regionu, včetně průletů ruského vojenského letounu okolo amerického torpédoborce hlídkujícího v Černém moři, Obama zůstává přesvědčen, že Rusko se nechystá vyvolat o vojenský konflikt s USA. "Nemají zájem o vojenský střet s námi a my nepotřebujeme válku," řekl podle CBS News.

msk

ninka64 ( 8. srpna 2014 01:03 )

Eliško ty jsi tak neskutečně hloupá a divím se, že máš potřebu to pořád zveřejňovat .Ty tvoje výplody to je na úrovni IQ tykve.

ninka64 ( 8. srpna 2014 01:00 )

Mluv za sebe kráááááááááávo, nenávistná. Podle tvé logiky i Němci pro nás jsou nepřijatelní????Prober se!!!

ninka64 ( 8. srpna 2014 00:58 )

ninka64 ( 8. srpna 2014 00:57 )

TAK UŽ SE PŘIZNEJ OBAMO......http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hlas-z-USA-Jasnym-vinikem-ukrajinske-krize-j sme-my-Jen-se-to-vsichni-boji-napsat-tak-pomlouvaji-Putina-329898

japos22 ( 2. května 2014 13:02 )

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, který je jedním z cílů amerických sankcí proti Rusku, se vysmál Američanům s tím, že když zavádějí sankce proti ruskému vesmírnému průmyslu, mohou se dostat na Mezinárodní vesmírnou stanici (International Space Station) leda tak s pomocí trampolíny

Zobrazit celou diskusi